Kultura

Pet pisaca u uži izbor za nagradu “Slaviša Nikolin Živković “

Žiri za dodelu književne nagrade „Slaviša Nikolin Živković" u sastavu prof. dr Ivan Cvetanović, prof. dr Velimir Ilić i Goran Živković Gorki, doneo je odluku da u uži izbor, za najbolji neobjavljeni književni rukopis napisan na srpskom jeziku, uvrsti petoro stvaralaca.

Azbučnim redosledom u najužem izboru su sledeći autori: Jadranka Milenković iz Niša sa rukopisom romana „Is”; Branislav Miltojević iz Niša sa rukopisom romana „Depjesaž”; Miroslav Orlović iz Banja Luke sa rukopisom romana „Čovjek sa ade”; Jovana Simić Rusu iz Beograda sa rukopisom poezije „Ni krletka, ni kolevka”; Aleksandra Čvorović iz Banja Luke sa rukopisom poezije „Vukovila”.

Ime laureata nagrade biće tradicionalno objavljeno 3. aprila 2023. godine na dan rođenja Slaviše Nikolin Živkovića.

Podsećamo, gradska književna nagrada „Slaviša Nikolin Živković” čuva uspomenu na pisca čije ime nosi i njegovu zaostavštinu, a od 2019. godine odlukom Skupštine Grada Niša postaje zvanična gradska književna nagrada.

Sastoji se od povelje i objavljene knjige laureata.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com