Društvo

Osuđenici KPZ-a obradovali prvake iz socijalno ugroženih porodica

Osuđenici niškog Kazneno – popravnog zavoda obradovali su danas prvake iz socijalno ugroženih porodica. Na svoju inicijativu su prikupili novac i obezbedili 138 paketića za ove mališane. Decu koja su primila paketiće odabrali su voditelji slučaja koji su u neposrednom kontatku sa ovim porodicama, navode u Centru za socijalni rad.

Da je uvek pravo vreme za lepe gestove na sopstvenom primeru pokazali su osuđenici kazneno popravnog zavoda u Nišu. Na svoju inicijativu prikupili su sredstva i obezbedili paketiće za decu iz socijalno ugroženih porodica koja su krenula u prvi razred.

Dogovorili smo se da prikupimo sredstva za decu koja polaze u prvi razred. Zamolili smo nadležne da nam pomognu da mi pomognemo ljudima koji su socijalno ugroženi i da im poželimo srećan polazak u školu“, izjavio je osuđenik Stanko Stojanović.

Ovo je jedna od desetak akcija koje su prethodnih godina pripremali osuđenici niškog KPZ-a, a sa svakom su se trudili da pomognu i nasmeju one kojima je to zaista potrebno. I ove paketiće su, kažu, pripremali sa velikim entuzijazmom.

“Oni su samoinicijativno skupli novac od zarada koje su zaslužili u KPZ-u. Ima nekoliko svezaka, olovke, pribor i slatkiše.. Ukupno prikupljeno oko 150 hiljada dinara, i napravljeno je oko 138 paketića“, izjavio je Nenad Panić, zamenik upravnika KPZ-a

Direktor Centra za socijalni rad kaže da su ovakvi gestovi gotovo potpuno nesvakidašnji, i da je ovo primer vredan pažnje i da vraća humanost i altruizam na pijedestal, i daje dobar primer mladima. Centar za socijalni rad se takođe potrudio da paketići stignu u ruke dece kojima će značiti.

“Ovo su deca koji su izabrali vodelji slučaja, uglavnom koricni novčane socijalne pomoći… Uglavnom deca iz višečlanih porodica, deca koja imaju jednog roditelja ili deca iz disfunkcionalnih porodica.“, rekao je Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad.

Iz Kazneno popravnog zavoda najavljuju da se uskoro mogu očekivati slične akcije, koje će, kažu, mnogima izmamiti osmehe na lice.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com