DruštvoVideo

Novi izgled „Margera“

Na zahtev građana uređen je međublokovski prostor između zgrada u Obrenovićevoj i Prijezdinoj ulici, poznatiji kao „bunker“ koji godinama unazad okuplja mlade zaljubljenike u basket, ali se tu nalaze i klupe na kojima sada, u novom ambijentu, građani mogu da odmore. Novi izgled ovog dela grada njegovi stanovnici su pohvalili budući da je sređivanje bilo potrebno, a u pitanju je i sam centar grada.

U ovom međublokovskom prostoru su asfaltirane pristupne staze do ulaza u zgrade, a sređen je i parking prostor. Sve je oplemenjeno i novim sadnicima drveća. Košarkaški teren je urađen ranije i mlade Nišlije na njemu provode slobodno vreme.

Ovaj međublokovski kompleks je sređen u sklopu sanacije nekoliko obližnjih ulica, a gradilište je tokom vikenda posetio gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima.

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša

„Urađena je rekonstrukcija Obrenovićeve, Učitelj Tasine i Prijezdine ulice, kao i deo međublokovskog prostora, što predstavlja prvu fazu radova u ovom delu grada. U drugoj fazi biće uređen ceo ovaj kompleks. Značajno je to da uspevamo da pratimo dinamiku koju smo odredili i iz dana u dan sve više i više se radi tako da se nadam da ćemo tako nastaviti do kraja leta. Ljudi su zadovoljni i to je ono što je najbitnije, a problem na koji su ukazivali na ovaj način se rešava“, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Uređenjem ovih ulica grad je izašao u susret i građanima koji žive u ovom delu grada.

Miloš Milošević, pomoćnik gradonačelnika

„Imali smo puno zahteva od građana da se uredi ovaj kraj i u toku su zavšni radovi na asfaltiranju što će omogućiti građanima da bolje koriste ovaj prostor. Trotoar je, takođe, bio potpuno neuređen i izlomljen, a to je otežavalo kretanje pešaka. Uradili smo popločanje samog trotoara i ivičnjake tako da će čitav ovaj blok dobiti sasvim drugačiji izgled“, kazao je Miloš Milošević, pomoćnik gradonačelnika Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Da su odradili posao jesu, ali dokle ce trajati asfalt to je pitanje.
    Radnici nisu imali niti prsluke, zastitne maske za lice, niti zastitu za usi od buke. sve OK

  2. A šta je sa ul. Deligradskoj Koj je takođe u tom delu, sramota je u kakvom je stanju ulica u centru grada. Sramota!!!

  3. Puno toga se obnavlja i gradi, svaka čast… Dve ulice u Pasi Poljani dobile ime po legendama srpske kinematografije, dva velikana Dragan Nikolić i Milena Dravić. Zaista smo počastvovani da baš naše ulice nose njihova imena, ali da obe budu neasfaltirane i bez rasvete, na par kilometara od centra grada…poražavajuće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com