Društvo

Nišlijka najmlađi državni prvak u boksu u istoriji grada

Iako boks trenira tek dve i po godine, petnaestogodišnja Nina Stajković, najmlađa je Nišlijka koja je sa državnog prvenstva u boksu donela zlato. Na Pojedinačnom prvenstvu Srbije održanom u Kragujevcu boksovali su pioniri, juniori i školarci iz čak 53 kluba, a Nina je, savladavši sve protivnike, postala šampion države u boksu u kategoriji do 66 kilograma.

Ona je u finalu pobedila protivnicu Anđelu Kostić iz Ivanjice rezultatom 3:0, a kako sama kaže, pred njom su tek takmičenja koje ne planira da propusti.

”I ovaj meč sam jedva čekala. Iako sam dugo trenirala kik-bok, više se pronalazim u boksu. Teži je i zahtevniji sport. Već sam dobila poziv za naredna takmičenja, jedno u Rumi i jedno na Otvorenom prvenstvu u Beogradu”, kaže za Niške Vesti Nina.

Njoj je, kako kaže, pobeda postala još draža kada je saznala da ni jedna tako mlada takmičarka iz Niša pre nje nije donela zlato sa državnog prvenstva. Velika pomoć bio joj je trener Slobodan Kostić iz kluba u kome trenira. On joj je pomogao da savlada pojedine tehnike, bio uz nju i bodrio je.

Velika podrška bio joj je trener

Njen tata kaže da Ninu nikada nije mogao da zamisli kao balerinu. Umesto princezice koja sanja pozornicu, haljine, balet i slično, Nina je odrastala uz postere Muhameda Alija i sanjala da postane šampion.

“Jednom je otišla u školu sa masnicom na oku i razredni, koji tada nije znao šta Nina trenira, prišao joj je i pitao da li je sve u redu kod kuće”, priča kroz osmeh ponosni tata.

Nina je pre boksa, punih 7 godina trenirala kik-boks i bila višestruki prvak države. Boks trenira nešto manje od tri godine u klubu Naissus, a do sada je imala ukupno 10 boks mečeva, od čega 8 pobeda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com