Društvo

Niški majstor crtanja putuje u Holandiju na najveći festival grafita

Mladi niški umetnik Minja Jandrić Noks učestvovaće na „Step in the arena“, jednom od najvećih festivala grafta koji se 17. juna održava u Ajndhovenu u Holandiji.

Pored više od 150 poznatih crtača širom sveta, među kojima i svetska imena poput Soflesa, Puaksa, Inca, Nash i Dater, niški umetnik dobiće šansu da zajedno sa svojim drugom iz ekipe koji dolazi iz Malte, prezentuje svoj stil i pokaže šta ume.

Jandrić kaže da mu je izuzetna čast i veliki uspeh da od deset mladih učesnka, koliko svake godine pozovu na festival, bude izabran baš on.

„Svake godine deset mladih crtača bude izabrano. Ove godine tu čast smo dobili moj drug iz ekipe sa Malte i ja, da crtamo i da pokažemo šta umemo. To je jedna, bar po meni, od najvećih časti u grafiti karijeri“, kaže za Niške Vesti Noks.

Inače, ovaj “šarač” zidova ili crtač grafita, fotograf, kaligraf i grafičar nema cele podlaktice, ali ga to ne sprečava da bude najbolji u svemu čega se lati. Trenutno studira Fakultetu umetnosti u Nišu.

Crtanjem je počeo da se bavi rano. Već od kraja osnovne škole počeo je da crta karkature, a od 2009. i grafite. Oprobao se i u body painting-u. Sa svojom ekipom iscrtao je oko 680 zidova po celoj Srbiji i inostranstvu, a u Nišu je za sada preko 120 radova koje je potpisao. Kad završi faks u Nišu, kaže da planira da ide dalje, u neku drugu zemlju, gde će moći mnogo bolje da živi od svog rada, kao i mnoge njegove kolege.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com