Sport

Niški džudisti peti u Evropi

Niški džudisti zauzeli su 5. mesto u evropskoj Ligi šampiona. Debitanti su u polifinalu poraženi od vicešampiona, Crvene zvezde.

U prva dva kola borci kluba Kinezis savladali su favorizovane protivnike. Prvo su rezultatom 4:1 eliminisali iskusnu nemačku ekipu Lajpcig, a pobede su doneli Mosić, de Vit, Ivezić i Krakoveckij.  U drugom krugu, u znatno neizvesnijoj borbi savladan je Akademik iz Nikšića. Kirgistanac Krakoveckij je u kategoriji preko 90 kg doneo presudnu pobedu Nišlijama i tako ih poslao na megdan aktuelnom šampionu Srbije.

kinezis

Nakon tesnog poraza 3:2 od crveno-belih, džudisti iz Niša imali su šansu da osvoje bronzano odličje, ali je francuski SGS Judo bio bolji i zauzeo treće mesto.

I Rakovica je imala sličan put. Oni su u repasažu izgubili od Akademika i završili na deobi pete pozicije sa niškim klubom, dok je Crvena zvezda osvojila srebro. Od ženskih klubova najbolji plasman imala je Slavija zauzevši drugo mesto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com