Sport

Džudo za sve! Donirajte da sva deca vežbaju zajedno

OMOGUĆIMO BESPLATNE INKLUZIVNE DŽUDO TRENINGE ZA DECU IZ NIŠA

Džudo klub „Palilulac“ iz Niša planira da ove godine započne projekat „Judo za sve“ koji će omogućiti inkluzivne treninge za svu decu, uključujući i decu sa autizmom, slepilom, i Daunovim sindromom. Ovaj projekat će biti prvi te vrste u našem regionu, pružajući jedinstvenu priliku za istinsku inkluziju.

Treninzi će biti potpuno besplatni za učesnike, a to je način da svi zajedno treniraju, uče i razvijaju se, bez obzira na njihove sposobnosti.

Džudo klub „Palilulac“ iz Niša jedan od najmlađih sportskih klubova u Srbiji, posvećen je edukaciji i treningu dece u Nišu. Džudo je inače prepoznat i preporučen kao najbolji sport za decu pre svega zbog sticanja samopozdanja ali i maksimalno poboljšanja motoričkih sposobnosti.

Osnovni cilj i zadatak projekta „Judo za sve“ je da decu sa posebnim potrebama približimo i pokažemo da su i oni deo zajednice i da  zajedničkom radu mogu da se i tako osećaju. Na taj način ćemo pre svega delovasti na njihovo mentalno stanje, a kroz zajednički rad radićemo i na poboljšanju njihove motorike (spretnost, okretnost, brzina, orijentacija …) kao i savlađivanju osnovnih džudo tehnika.

U projekat će biti uključeni profesori fizičke kultre, psiholozi, defektolozi, doktori kao i deca iz takmičarske grupe našeg kluba i to je u stvari prava inkluzija. Vođa projekta je trener kluba „Palililac“ Miodrag Mitrović koji je inače profesor fizičke kulture, licencirani judo trener, fizioterapet, ali od prošle godine i sertifikovani trener „Erazmus“ sertifikata koji je dobio u Ljubljani.

Projekat bi startovao septembara 2024. godine a završio se juna 2025. godine zajedničkim turnirom i prikazom stečenog znanja. Mesto sprovođenja projekta je Specijalna škola „Bubanj“ Nišu.

Sredstva koja su potrebna su:

→ strunjače 20 komada x 13.500 dinara = 270.000 dinara
→ kimona 10 komada x 6.000 dinara = 60.000 dinara
→ lap-top = 40.000 dinara
→ nadoknade za stručna lica = 300.000 dinara
→ organizacija završnog turnira (nagrade i plakete) = 70.000 dinara

Ukupno: 740.000 dinara

Ako želite da pomognete ovaj projekat donirajte na sajtu Donacije.rs – OVDE

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com