Društvo

Niške Vesti u humanitarnoj akciji “Stefanovo veče 2”

Humanitarni koncert sa koga će prikupljeni novac biti prosleđen za lečenje trogodišnjeg Nišlije Stefana Miladinovića, biće održan 10. maja u Domu vojske sa početkom u 20 sati. Poznati niški muzičar, Dejan Najdanović Najda, koji je i učesnik i organizator ovog koncerta, kaže da je na prvom koncertu  prikupljeno nešto više od 300 hiljada dinara i da se nada da će na ovom drugom, Nišlije biti još humanije.

Učešće na ovom koncertu, koji će biti održan 10. maja od 20 sati, potvrdili su svi niški muzičari koji su svoju humanost pokazali i na prvom, održanom 21. decembra prošle godine. Kako je Niškim Vestima rekao Dejan Najdanović, opravdano odsutan je Oliver Katić koji se trenutno nalazi u Kijevu na takmičenju za Eurosong, ali će umesto njega nastupiti Lutajuća srca.

“Za sve posetioce biće to zanimljivo i raznim stilovima prošarano veče. Mi ne želimo da pravimo spektakl od tog koncerta, jer je povod drugačije prirode. Najbitnije je da ljudi dođu i kupe karte koje su simboličnog iznosa i iznose 300 dinara, a time će pomoći našem malom sugrađaninu Stefanu Miladinoviću”, istakao je Najda.

Na koncertu će biti puno izvođača: vokalna grupa “Konstantin”, “Penhaus bend,” Gale Kreber, Najda, Saita i “Crne Mambe”, humanitarni bend ”Kolege”, ansambl “Groš” i “Lutajuća srca”, a program će voditi Dejan Dinić iz “Balkan roka”.

“Moram da napomenem da produkciju iz senke radi gospodin Igor koga zovu Rogi. I on je human kao i svi koji učestvuju ili kupe karte, i želim da se zahvalim i njemu jer drugi put to radi bez ikakve materijalne naknade,” dodao je.

Najda naglašava da je svaka humanitarna akcija u našem gradu, pa tako i ova, ujedno i test za sve Nišlije, njome pokazujemo koliko mislimo na ljude kojima naše malo – vredi mnogo.

Inače, Stefan Miladinović, kome je dijagnostifikovan rak mekih tkiva, do sada je primio sedam hemoterapija, i po Najdinim sazanjima, one jesu pomogle, ali je neophodno dalje lečenje u Nemačkoj i to u najkraćem mogućem roku.

Niške Vesti pozivaju sve sugrađane da se uključe u ovu humanitarnu akciju, jer se sa svakom kupljenom kartom za koncert povećavaju Stefanove šanse za ozdravljenjem.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com