Ekonomija

Niš izdvaja iz budžeta 15 miliona dinara za podsticaj male privrede

Grad Niš izdvojiće ove godine iz budžeta 15 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje mera koje imaju za cilj da olakšaju poslovanje privrednicima u tom gradu, navedeno je u Programu lokalnog ekonomskog razvoja za 2021. godinu koji je Gradsko veće usvojilo na poslednjoj sednici.

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Dušan Radivojević rekao je da će privrednicima biti dodeljen novac za nabavku i popravku opreme neophode u procesu proizvodnje, izradu internet stranica i digitalizaciju poslovanja, kao i za plaćanje kamate na kredite koje dobijaju kod banaka za kupovinu opreme i rekonstrukciju poslovnog prostora.

Rekao je da je prošle godine izostala poslednja navedena mera pomoći jer poslovne banke, zbog stanja sa kovidom, nisu bile zainteresovane da kreditiraju preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća.

“Prednost prilikom odobravanja sredstava iz budžeta grada imaće privredni subjekti koji nisu do sada dobijali pomoć posredstvom kancelarije, žene vlasnice privrednih subjekata i mladi od 30 godina”, rekao je Radivojević.

Foto: B.LJ.

Prema njegovim rečima, maksimalni iznos koji će privrednici moći da dobiju kao pomoć za nabavku opreme ili digitalizaciju poslovanja je 300.000 dinara, dok će grad plaćati kamatu za kredite privrednika kod poslovnih banka koji će iznositi od 100.000 dinara do milion i po dinara.

Radivojević je rekao da će javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava privrednicima biti raspisan nakon što Program lokalnog ekonomskog razvoja usvoji i Skupština grada Niša.

Podsetio je da grad Niš od 2017. godine izdvaja sredstva iz budžeta za finansiranje i sufinansiranje podsticajnih mera.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com