DruštvoMlade nade

Nezapamćen uspeh srpskih gimnazijalaca na geografskoj olimpijadi u Hong Kongu

Igor Eskić, do nedavno učenik gimnazije “Svetozar Marković Niš” i Vasilije Pantelić, učenik XVI beogradske gimnazije, osvojili su bronzane medalje na 16. Svetskoj geografskoj olimpijadi koja je održana u Hong Kongu – iGEO 2019.

Na takmičenju je učestvovalo 140 srednjoškolaca iz 35 zemalja sveta, a naši đaci ostvarili su do sada nezapamćen uspeh osvojivši bronzana odličja.

Ovogodišnja tema olimpijade je bila “Discovering a vibrant city for our smart future”, a ekipu Srbije predstavljala su četiri srednjoškolca.

Regionalni centar za talente zahvalio je profesorima i studentima doktorskih studija Geografskog fakulteta koji su već nekoliko godina u timu koji priprema domaća i međunarodna takmičenja, profesorima geografije srednjih škola Srbije kao i Tim liderima koji su vodili učenike na takmičenje.

Ovim uspehom je nastavljena tradicija uspeha polaznika Regionalnog centra za talente Beograd 2 na međunarodnim takmičenjima i u godini jubileja, 20 godina rada Centra, očekuju da broj medalja sa međunarodnih takmičenja dostigne stotinu, navodi se u saopštenju Centra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com