DruštvoPolitikaZdravlje

Nastavlja se saradnja Doma zdravlja u Nišu i Gradske opštine Medijana

Na sastanku predsednika GO Medijana Nebojše Kocića i direktora Doma zdravlja u Nišu dr Milorada Jerkana, teme razgovora bile su organizovanje Bazara zdravlja u julu mesecu ove godine, kao i organizovanje više akcija koje imaju za cilj preventivno očuvanje zdravlja građana, navodi se u saopštenju GO Medijana.

Na sastanku je postignut dogovor oko zajedničkih aktivnosti u 2019. godini, uz podsećanje na saradnju koja već postoji.

“Dom zdravlja Niš svake godine obavlja zdravstvene preglede potencijalnih plivača za Časni krst, a povodom pravoslavnog praznika Bogojavljenje”, ističu iz GO Medijana i dodaju “Građani sa teritorije Gradske opštine Medijana prepoznali su značaj i izglasali da je Domu zdravlja Niš neophodna nabavka ultrazvučnog aparata koji je obezbeđen iz sredstava nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018“. Najveća niška opština inicirala je i pomogla je otvaranje ROSA škole roditeljstva u Domu zdravlja Niš, čime je zaokružen zajednički dugogodišnji projekat Ministarstva zdravlja i ROSA vode”.

Gradska opština Medijana iako najmanja po površini ima najveći broj stanovnika. Na teritoriji ove gradske opštine Dom zdravlja Niš pruža svoje usluge i brine o zdravlju preko 156 hiljada korisnika opredeljenih za 182 lekara različitih specijalnosti i zdravstvenih radnika koji su visokoedukovani i stručni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com