Virus KoronaZdravlje

Napisane prve kazne u Nišu zbog kovid sertifikata

Komunalna milicija i sanitarna inspekcija u Nišu obavile su, od 25. oktobra, više od 150 nadzora poštovanja primene kovid propusnica nakon 22 sata, a samo u jednom ugostiteljskom objektu zatečene su osobe bez kovid sertifikata, rekao je koordinator komunalnih milicajaca Dejan Kovačević.

Prema njegovim rečima, dva radnika i dva gosta ugostiteljskog objekta bila su bez kovid sertifikata.

“Vlasniku objekta izdat je prekrašajni nalog od 150.000 dinara, prekršajni nalog za kovid redara je 30.000 dinara, a svim licima zatečenim bez sertifikata izdati su prekršajni nalozi sa fiksnim iznosom od 5.000 dinara”, izavio je Kovačević.

On je rekao da komunalna milicija nastoji da minimum dva puta nedeljno kontroliše svaki ugostiteljski objekat u gradu.

“Neke objekte sa kojima smo imali loše iskustvo u prethodnom periodu i više puta ih kažnjavali zbog kršenja mera, kontrolišemo svakodnevno”, izjavio je Kovačević.

Prema njegovim rečima, nakon uvodjenja kovid sertifikata oko 95 odsto ugostiteljskih objekata u Nišu skratilo je radno vreme i radi do 22 sata.

Izvor: Beta

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Neustavno i nezakonito kaznjavanje,mogu lako da ih obore na sudu ako se pozovu na prave članove i ako se nadje dobar advokat.Sramota živa

  2. Ja ima radnju ali ne i ovlascenje da nekog isteram iz iste ako ne nosi masku ali ako zateknu isto to lice u mom lokalu bicemo kaznjeni. Gde je tu zdrav razum ? Znaci neko me ne voli odluci da me prijavi, saceka kontrolu i udje u lokal sebe kazni sa 5.000 a mene sa par stotina hiljada…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com