Politika

Nagrada za najaktivniju poslanicu Jeleni Žarić Kovačević iz Niša

Poslanica Jelena Žarić Kovačević  dobritnik je nagrade “Moj poslanik” nevladine organizacije Proaktiv za najveći broj javljanja u republičkoj skuštini u proteklom mandatu – 328. Nagradu je dobio i poslanik Dušan Milisavljević  kao poslanik sa jugoistoka Srbije sa najviše integriteta, a poslanik iz Svrljiga Milija Miletić nagradu „Moj poslanik“ dobio je kao najveći lokalpatriota u skupštini.

 

U republičkom parlametnu su građane sa jugoistoka Srbije predstavljala 23 poslanika, a na početku njihovog mandata 2016. godine građani uopšte nisu znali ko su oni. Pojedini su do kraja mandata ostali “nevidljivi” za građane Srbije pa je tako nagrada za najneaktivnijeg poslanika pripala Hadži Miloradu Stošiću, dok su se pojedini svojom aktivnošću istakli. Upravo je to cilj “narodnog poslanika”, da u “Narodnoj skupštini” zastupa interese svojih građana.

“Jako mi je drago i velika je čast dobiti ovakvu nagradu. Ja sam često na vezi sa građanima što preko društvenih mreža, što u direktnom kontaktu na prijemima građana i videla sam da oni zapravo ne znaju šta su nadležnosti narodnog poslanika, odnosno za koje stvari mogu da se obrate narodnom poslaniku, a za koje bi možda odgovore mogli da traže iz Ministarstva, lokalne samouprave. Uglavnom su njihovi problemi vezani za opštine ili grad, ali uvek postoje i oni za koje mogu da se obrate i narodnim poslanicima”, rekla je Jelena Žarić Kovačević Niškim Vestima.

Na kojoj god funkciji se našla u budućem mandatu Jelena Žarić Kovačević zna  da neće prekidati kontakt sa građanima. Ističe da je videla koliko je ljudima važno da ima ko da ih sasluša.

“Uprkos tome da li ja mogu da im rešim problem ili ne, videla sam koliko je važno da slušamo jedni druge. I meni je važna ta povratna informacija od njih. Ja ne mogu da znam stanje na terenu u svakom trenutku, oni mi to prenose. Mislim da su odbornici i poslanici prava adresa na koju oni mogu da se obrate za moge stvari koje ih muče”, rekla je Žarić Kovačević.

Kaže da građani Niša kod nje dolaze sa različitim idejama i razgovaraju o različitim oblastima. Međutim, ono što ih najviše brine to su komunalni problemi.

Nagrade su dodeljene povodom deset godina rada Proaktiva i završetka prvog dela projekta „Moj poslanik“ pokrenutog 2016. godine.

Milan Babić iz Proaktiva podsetio je da pomenuti projekat pokrenut sa ciljem da se poboljša komunikacija između poslanika i građana sa područja pet okruga na jugoistoku zemlje – Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog i Pčinjskog.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com