Društvo

Ispred Kalče prikupljanje potpisa za Rezoluciju o genocidu nad Srbima u NDH

Potpisivanje peticije: DA STRADANJE MUČENIKA NE PREDAMO ZABORAVU

Ispred Tržnog centra Kalča u subotu 18. maja od 11 do 13 sati prikupljaće se potpisi podrške Rezoluciji o genocidu nad srpskim narodom u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj od 1941. do 1945, na osnovu koje Narodna skupština Srbije može da donese zakon kojim će se sankcionisati negiranje genocida nad Srbima.

Reč je o zajedničkoj inicijativi udruženja iz Srbije i dijaspore koje je u ovom poduhvatu okupio Pokret Srba Krajišnika.

Cilj Pokreta Srba Krajišnika je da se u prvoj fazi akcije u gradovima u Srbiji sakupi 10.000 potpisa kako bi peticija bila stavljena na dnevni red Skupštine Srbije.

Nakon toga plan je da se prikupi i 100.000 potpisa koliko je potrebno da bi se organizovao referendum na kome bi se građani Srbije izjasnili o Rezoluciji o genocidu. U Pokretu Srba Krajišnika se nadaju da referendum neće biti potreban i da će Skupština Srbije pre toga usvojiti peticiju.

Akcija je do sada organizovana u Kraljevu, Kragujevcu i u Sremskoj Mitrovici u subotu od 11 do 13 sati prikupljaće se potpisi ispred Tržnog centra Kalča.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com