Društvo

Na zelenim pijacama proteklog vikenda više prodavaca nego kupaca

Proteklog vikenda je na Tvđavskoj zelenoj pijaci bilo više prodavaca nego kupaca. Tezge su bile prepune zeleniša, povrća i voća pa i zimnice koja se godinama unazad po pravilu može kupiti na zelenim pijacama. Bilo je svega sem kupaca, kažu prodavci žaleći se na nikad slabiju prodaju. Tumače to činjenicom da su Nišlije smatrale da pijace, zbog mera koje su važile za vikend, nisu radile.

Sudeći po slici sa Tvrđavske pijace i prodavci i kupci su se držali epidemioloških mera. Nosili su maske i držali su distancu.

“Tezge su nam prepune, ali šta vredi kada nema kupaca.Verovatno smatraju da zbog uvedenih mera za vikend neće raditi pijace. Nikada manje robe nismo prodali nego danas. Znali smo vikendom da prodamo i po 30 kutija zelene salate, a sada 3 do 5radnim danom ili 7 do 8 vikendom”, objašnjava jedan od prodavaca.

Cene su uglavnom ujednačene na svim tezgama. Trenutno se najviše pazari zelena salata po ceni od 20 do 40 dinara u zavisnosti od kvaliteta i vrste. Veza rotkvica je od 20 do 30 dinara, a mladi crni luk se prodaje po ceni od 30 dinara dok beli košta 40 dinara. Kvalitet šargarepe određuje i njenu cenu, pa se kilogram prodaje po ceni od 50 do 70 dinara. Za kilogram krompira je potrebno izdvojiti 40, a za kilogram crnog luka 40 do 50 dinara.
Kupci su, doduše kako ko, zadovoljni cenama.

“Uglavnom sada kupujemo sveže povrće a što se tiče cena, pristupačne su. Kada pomislite koliko je rada i truda u sve uloženo onda i nije skupo. Inače, uglavnom kupujem na pijaci i biram domaću robu. Možda je u marketima i jevtinije, ali ovde je sve nekako svežije”, kaže Nišlijka koja razgleda robu na tezgama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com