Društvo

Na placu “Parking servisa” stoje vozila uklonjena još 2017. godine

Poziv vlasnicima da dođu po njih!

JKP “Parking servis” raspisalo je javni poziv da vlasnici koji nisu preuzeli svoje uklonjene automobile dođu po njih najkasnije do 15. maja. Uslov za preuzimanje je da se izmire svi troškovi.

Predmet poziva su vozila koja su uklonjena sa površina javne namene, u skladu sa zakonom i odlukama Grada Niša angažovanjem tehničkih sredstava preduzeća i po nalogu nadležnih organa, i koja su smeštena na adresi Bulevar Sv. Cara Konstantina bb u Nišu.

U Parking servisu kažu da neka vozila nisu preuzeta još od 2017. godine. 

“Dosta toga je uklonjeno kao napuštena vozila po nalogu komunalne inspekcije opština. Imamo vozila iz poslednje tri godine”, kaže za Niške Vesti Dejan Dimitrijević, direktor “JKP Parking servis”.

Na placu je trenutno 16 takvih vozila i krajnje je vreme, kažu, da se prostor rastereti.

“Zakonski rok od 120 dana je prošao svakako, ali mi još jednom pozivamo vlasnike da dođu po svoja vozila. Kada je bilo nekoliko vozila nije bio preveliki problem, ali sada ih je mnogo i smetaju nam”, kaže Dimitrijević.

Da bi vlasnik preuzeo svoje vozilo mora da izmiri dugovanja.

Vlasnik je dužan da plati uslugu uklanjanja vozila, cenu ležarine do momenta preuzimanja i kaznu – u zavisnosti da li je komunalni ili saobraćajni prekršaj.

Ako vlasnici ne dođu po vozila, ona idu na otpad.

“Ukoliko se na spisku nalazi vozilo čiji ste vlasnik ili korisnik po ovlašćenju o upravljanju i raspolaganju vozilom, isto možete pogledati radnim danima od 9 do 14 časova najkasnije do 15.maja ove godine. U protivnom, po isteku navedenog roka, nepreuzeta vozila će se smatrati napuštenim. Time preduzeće stiče pravo prodaje vozila, a u cilju namirenja troškova postupka, odnošenja, ležarine i drugih dospelih troškova”, saopštili su iz “Parking servisa” Niš.

Sve informacije o ovim vozilima sopstvenici mogu dobiti na telefon 018/217-111 svakog radnog dana od 09 do 14 časova. Spisak vozila možete pogledati ovde.

Uskoro će ovo preduzeće objaviti još jedan poziv.

Nakon isteka roka ovog poziva, JKP “Parking servis” objaviće poziv firmama koje imaju licencu za rad sa opasnim otpadom jer se ovakva vozila smatraju opasnim otpadom, kažu u ovom preduzeću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com