Društvo

Mitić: Situacija u vrtićima pod kontrolom (VIDEO)

U vrtiće JPU “Pčelica” dolazi manji broj dece, ali je u svih 26 vrtića situacija pod kontrolom, navela je direktorka ove ustanove Svetlana Mitić.

 

 

“Svakog dana nam dođe oko 1.400, 1.500 mališana u svih 26 vrtića. To je negde oko 20 do 25 posto od upisane dece”, izjavila je Mitić.

Što se tiče zdravstvenog biltena deca su potpuno zdrava, dok je u prethodnom periodu bilo nekoliko zaposlenih sa blažom kliničkom slikom.

“Držimo sve pod kontrolom, sve podatke javljamo Institutu za javno zdravlje i po njihovim preporukama i sugestijama radimo. Čini mi se da je sada situacija mnogo bolja, deca nam se polako vraćaju u vrtiće. Nemamo trenutno zaposlenih koji imaju ovaj virus i nadamo se da će sve ovo proći i da ćemo u novu godinu ući potpuno zdravi i spremni za nove pobede”, kazala je Mitić.

Prema njenim rečima deca od samog početka sa vaspitačima i sa medicinskim sestrama govore o virusu korona, uče da pravilno peru ruke i vode računa o distanci.

Ona dodaje da su vaspitači sa stručnim saradnicima osmislili igre koje zahtevaju distancu i na taj način su naučili decu da poštuju pravila i mere.

“Mnoga deca nose maskice u vrtićima. To nije bilo obavezno, ali mnogi vole da nose. Mi smo im nabavili maske sa dečijim motivima, koje se peru i koje mogu da se koriste više puta. Oni koji žele da nose maske nose, oni koji ne nose peru ruke redovno i drže distancu”, rekla je Mitić.

Ona je zaključila da se od dece mnogo toga može naučiti, jer su odgovorna i mnogo vode računa o svom zdravlju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com