DruštvoZdravlje

“Bazar zdravlja“ u organizaciji Gradske opštine Medijana i Doma zdravlja

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, obišao je štandove ovogodišnjeg „Bazara zdravlja“ - zajedničke akcije Doma zdravlja Niš i ove opštine.

„Cilj je promocija zdravih stilova života i novih mogućnosti u prevenciji i lečenju, u niškom Domu zdravlja, kao najvećoj ustanovi ovoga tipa na Balkanu“, izjavio je ovom prilikom predsednik Kocić, iskazujući veliku zahvalnost lekarim,a koji ovde rad, na izuzetnoj saradnji, kao i brizi koju svakodnevno posvećuju građanima.

Razgovarajući sa sugrađanima, Kocić je istakao značaj prevencije i zahvalio im na velikom interesovanju i odgovornosti, koje su dolaskom u Svetosavski park, pokazali pre svega, prema sebi.

„Ovom akcijom, uz podršku najveće niške opštine, želimo da približimo naše usluge građanima i povećamo svest o važnosti preventivnih pregleda, i na taj način smanjimo rizike od pojave opasnih bolesti“, izjavila je zamenica direktora Doma zdravlja Niš, Danijela Nešić.

Na Bazaru zdravlja građani su mogli da provere krvni pritisak, nivo šećera iz kapi krvi, da obave pregled mladeža i druge preglede, ali i da dobiju savet u vezi sa zdravim načinom života, štetnosti duvanskog dima, važnosti pravilne ishrane i fizičke aktivnosti, prevenciji i ranom otkrivanju kožnih bolesti.

Gradska opština Medijana ovakvim i sličnim akcijama, gde građani mogu da provere svoje zdravlje besplatno i na licu mesta, želi da pokaže da brine o zdravlju svojih sugrađana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com