Društvo

Kompanija “Palfinger” krenula sa probnom proizvodnjom, otvaranje pogona planirano za kraj godine

Kompanija “Palfinger”, koja je septembra prošle godine krenula da gradi fabriku u Nišu započela je u toj fabrici test proizvodnju, a očekuje se da će već narednog meseca krenuti sa redovnom proizvodnjom, dok je otvaranje planirano za kraj godine.

Pogon koji je izgrađen u radnoj zoni u neposrednoj blizini Bulevara Svetog cara Konstantina, između Niša i Niške Banje danas je sa predstavnicima austrijske kompanije obišao i direktor niške Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević sa saradnicima.

Otvaranje pogona planirano za kraj godine;Foto: Niške Vesti/B. Lj.

Ivan Tasić, predstavnik “Palfingera” rekao je da se fabrika nalazi u poslednjem stadijumu izgradnje.

“Većina mašina je tu, ali još neke treba da pristignu. Već sada imamo blizu 80 zaposlenih, a to je u skladu sa našim planom koji predviđa da do 2027. godine imamo 375 zaposlenih. Što se tiče samih zaposlenih za sada nismo imali nikakvih problema, a verujemo da ih nećemo imati ni u buduće. Milim da je to povezano sa činjenicom da je Mašinska industrija u Nišu bila dominantna sve do 90-tih godina, tako da još uvek ima vrlo kvalitetnog i kvalifikovanog kadra”, izjavio je Tasić.

On je podsetio da se “Palfinger” generalno bavi proizvodnjom kranova, a u Srbiji će praviti čelične podsklopove.

Predstavnik “Palfingera”, Ivan Tasić; Foto: Niške Vesti; B. Lj.

Predstavnik “Palfingera” je takođe podsetio da ta kompanija posluje u većini evropskih država.

“Niš je izabran zbog infrastrukturnih i logističkih razloga. Postoji jasna veza sa našim kompanijama u Hrvatskoj, Sloveniji i u Bugarskoj, tako da je, što se tiče logistike, Niš bio odličan izbor. Sama činjenica postojanja Mašinskog fakulteta i činjenica da je Niš univerzitetski grad je bila odlučujuća da Palfinger odluči da investira ovde u Srbiji”, istakao je Tasić.

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević rekao je da će u toku ove nedelje biti raspisan tender za izbor firme koja će raditi na izmeštanju Suvodolskog potoka koja prolazi u neposrednoj blizini fabrike “Palfinger”.

Fabrika Palfinger nalazi se u radnoj zoni u neposrednoj blizini Bulevara Svetog cara Konstantina, između Niša i Niške Banje; Foto: Niške Vesti/B. Lj.

Prema njegovim rečima, grad je rešio imovinske odnose i nova trasa potoka dužine 2,3 kilometra trebalo bi da bude izgrađena u narednih pet do šest meseci.

Fabrika Palfinger spolja;Foto: Niške Vesti/B. Lj.

Prilikom polaganja kamena temeljca predstavnici kompanije “Palfinger” najavili su da će u fabriku u Nišu investirati 34,5 miliona evra, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tada da će austrijska kompanija za fabriku u Nišu iz državnog budžeta dobiti 4,6 miliona evra podsticajnih sredstava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Uništili našu fabriku pa doveli strance da profitiraju,n a naši ljudi da im budu robovi. To ima samo u neokolonijama sa izdajničkom neorijateljskom vlašću dok narod bleji ( dokle? ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com