Društvo

Postavljeni podzemni kontejneri u ulici Jovana Ristića

JKP "Mediana" nastavlja sa akcijom menjanja kontejnera nadzemnih podzemnim, u ulici Jovana Ristića postavljeno je osam novih.

U ulici Jovana Ristića kod zgrade broj 12 postavljeno je „kontejnersko ostrvo“ sa novih osam podzemnih kontejnera. Uklonjeni su stari nadzemni, koji su zauzimali i veći prostor, te će taj prostor biti obogaćen novim klupama i zasadima.

„U dogovoru sa skupštinama stanara ovde su postavljeni podzemni kontejneri, i to novih osam podzemnih kontejnera i jedno novo kontejnersko ostrvo. Pored toga što je samo kontejnersko ostrvo mnogo lepše i sami podzemni kontejneri izgledaju lepše, važno je da znamo da oni imaju mnogo manji negativan na životnu sredinu i životni prostor građana, zato što ne cure i iz njih se ne šire neprijatni mirisi“, naveo je Ivan Mihajlović, v. d. direktora JKP „Mediana“.

Ove godine je u planu postavljanje 62 podzemna kontejnera, a nakon ulice Jovana Ristića, meštani Studeničke dobiće 10. Prošle godine postavljeno je 50 podzemnih kontejnera.

Trenutno je u gradu u funkciji ukupno 482 podzemna kontejnera na 156 lokacija i oko 5.000 nadzemnih na oko 2.000 lokacija, kaže prvi čovek ovog javno-komunalnog preduzeća.

Inače, prostor između zgrada u ulici Jovana Ristića biće dodatno uređen. Biće zasađene nove sadnice a postaviće se klupi i đubrijere.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com