Politika

Miodrag Stanković podržao proteste u Nišu i Srbiji

Aktuelna vlast u Srbiji svojim nerazumnim postupcima koji liče na rasprodaju prirodnih resursa zarad bogaćenja pojedinaca i stranih firmi je dovela do siromašenja ne samo države već i njenih građana, izjavio je Miodrag Stanković, odbornik koalicije, “Niš, moj grad”.

Narod je prepoznao štetne poteze vlasti i umesto da rade kao sto su obećali za decu, oni rade protiv njihove budućnosti, kaže Stanković.

Prema njegovim rečima, protesti koji su počeli prosle nedelje, a koji će biti nastavljeni ovog vikenda su u potpunosti legitimni i opravdani jer ova vlast reaguje samo kad joj se “desi narod”.

“U potpunosti podržavam zahteve koji se odnose na zaustavljanje uništavanja prirodnih potencijala naše zemlje, borbu protiv zagađenja vazduha kao i pobunu protiv pravnog nasilja i suspenziju pravne države, što omogućava usvajanje Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu. To je jedino moguće smenom aktuelne vlasti”, rekao je Miodrag Stanković odbornik Skupštine Grada Niša.

Stanković dodaje i da je ukazivao na problem nezdravog vazduha, predlagao mere i organizovao protest, podnosio odborničke inicijative, tražio izveštaje o radu nadležnih, i od svega toga nije bilo ništa.

Odbornik je pozvao sve građane Niša da izađu na proteste, da ne dozvole da se nastavi uništavanje budućnosti, jer goru vlast od ove Srbija ne pamti.

“Takođe pozivam vlast da ne zlopotrebljava policiju niti bilo koje druge grupe u sprečavanju legitimnog iskazivanja stavova građana Niša i Srbije”, zaključio je Stanković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ниш је и мој град, али господин Станковић неће да чује признање бившег председника Тадића, да су преговори и неке дозволе за Рио Тинто почели још 2004.год.Што није излазио тада на улицу да подржи “еколошки покрет”.Ко је више крив, они који су у тајности “муљали” са Рио Тинтом још 2004.г, или ови сада, који јавно настављају њихов започети посао, поштујући уговоре о обећања бивше власти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com