Društvo

MILANO U NIŠU! Romantične haljine, avangardni modeli, ali i barokni stil na humanitarnoj modnoj reviji u Oficirskom domu

Niški dizajneri položili su ispit. Na prvoj modnoj reviji koja je održana u Nišu, na kojoj su predstvili svoje kreacije, a koje su se odnosile na proslavu maturske večeri, nije bilo prazne stolice, a ovaj grad je pokazao da i na niškoj pisti mogu da se vide modeli koji pariraju modelima velikih kreatora. Ipak, ono što je bitnije, jeste povod i humanitarni karakter koji je ovaj događaj imao. Zahvaljujući reviji proleće i mature „Let’s runawaj“ i prikupljenim sredstvima, biće poboljšan život deci i omladini iz Doma “Duško Radović”.

 

Foto: Dušan Stanković (Instagram Dusan_Coppi)

“Prikupljeno je dovoljno sredstava, događaju je prisustvovalo oko 300 ljudi. Minimalna donacija za ulaz je bila 400 dinara, a osim novčanih sredstava deca maturanti iz Doma će biti obučena za maturu, dobiće i frizuru i šminku”, kazala je Niškim Vestima modni kreator po čijoj ideji se i organizuje ova revija, Milena Ranđelović.

Na reviji se predstavilo sedam dizajnera, šest iz Niša i jedan iz Paraćina. Prikaz je bio mešoviti. Kreacije su se kretale od avangarde do onih motivisanih šezdesetim godinama. Bilo je i urbanog trenda, a opšti utisak je da su kreacije “za svačiji ukus”, odnosno da svako od nas može da pronađe sebe kod nekog od dizajnera.  Opšti utisak je ipak, da je možda preovladala romantična strana modela, jer su na pisti mogli da se vide i korseti, duge haljine, malo baroka.

“Niš je otvorio novu stranicu kada je moda u pitanju, a ova revija je pokazala da našem gradu fale događaji iz sveta mode. Ja se iskreno nadam da će ovakvi događaji postati tradicija, odnosno da matura bude povod da se dizajneri prikažu i pokažu. I Novi Sad i Beograd imaju takva dešavanja, tako da je i Niš kao jedan od većih gradova u Srbiji to zaslužio”, istakla je Ranđelović.

Ona je dodala da niški dizajneri zaista imaju šta da pokažu i čiji se modeli nose i na svim već prepoznatljivim pistama. Pojedini dizajneri su sarađivali i sa svetskim brendovima.

“Dizajneri stvarno imaju kvalitetne komade i svi oni kada se skupe na jednom mestu slobodno mogu da kažem da deluje svetski. Mislim smo te večeri imali Milano u Nišu”, rekla je Milena Ranđelović.

Foto: Dušan Stanković (Instagram Dusan_Coppi)

Ona se zahvalila Omladinskom umetničkom timu, koji je profesionalno odradio organizaciju ovog događaja i dodala da je ovoj vrednoj omladini ovo ulazna karta u svet humanosti i samih organizacija događaja u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Milano u Nisu? da da. Lepo sto je humanitarni karakter, ali Milano u Nisu? stvarno? kao sajam automobila, vise nego smesno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com