Društvo

MATIĆ: Za 20 ruralnih niških naselja širokopojasni internet

Niš je danas posetila Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije. Ona je najavila sprovođenje projekta izgradnje širokopojasnog interneta u ruralnim krajevima Srbije.

 

“Na niškom području biće obuhvaćeno 20 naselja sa 3.200 domaćinstava. Možemo da računamo da imamo uspešan turizam ako imamo dobru putnu infrastrukturu i telekomunikacionu strukturu”, rekla je ministarka.

Matić je istakla da je Niš pre pandemije bio čak na visokom petom mestu po interesovanju stranih turista za dolazak u Srbiju, ona je dodala i da je uslov za ubrzani razvoj turizma i prevazilaženje pandemije koronavirusa i to možemo postići masovnom vakcinacijom, ukazala je ministarka i pohvalila rezultate koje je postigao Niš.

Ona je ovom prilikom najavila da Niš može za četiri godine, zahvaljujući onome što je pružila priroda i što je čovek stvorio, da postane regionalni turistički centar sa ponudom koja će parirati većim turističkim centrima u okruženju.

Na sastanku u Gradskoj kući bilo je reči o planovima koje Niš za razvoj turizma. Niš je aplicirao kod Ministarstva sa projektima uređenja poletne staze za paraglajderiste na teritoriji gradske opštine Pantelej gde će sledeće godine biti održano svetko takmičenje u tom sportu, kao i sa projektom uređenja pristupa Cerjanskoj pećini. Ministarki su predstavljeni i projekti na teritoriji Niška Banja kao što je izgradnja akva parka, otvorenih bazena na „Kulištu“ i botaničke bašte.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com