Društvo

Dr Dragan Milić dobio otkaz na Medicinskom fakultetu

“Bolje je umreti boreći se za slobodu nego živeti kao rob celog života” – Bob Marley

Danas je uručen otkaz doktoru Draganu Miliću na Medicinskom fakultetu u Nišu jer dekanka nije završila izborni proces za njegov izbor u zvanje redovnog profesora u skladu sa Zakonom.

Direktor Kardiohirurgije obrazlaže posledice po nišku kliniku koje su kako kaže krajnje ozbiljne:
 
1) Kardiohirurzi, dr Saša Živić, dr Aleksandar Kamenov i dr Vladimir Stojiljković, kojima sam ja mentor za odbranu doktorske disertacije i koji se nalaze pred odbranom teze neće moći da doktoriraju, navodi Milić.

2) Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš će izgubiti status klinike jer nema nastavnika kardiohirurgije u svojim redovima.

I dok su neki decenijama pokušavali da dovedu kardiohirurgiju u Niš, penzioneri koji su i dalje na funkcijama u Nišu u cilju odbrane svojih privilegija spremni su da uruše sve što se decenijama stvaralo, tvrdi Milić.

“Javno se zahvaljujem svim „emisarima“ koji kažu da još uvek ima prostora za dogovor i poručujem im da se više ne trude i da prostora za “dogovor” nema, da NIKADA neću odustati od svojih ideala, da se neću povući iz izborne trke za bolji, bogatiji i pravedniji Niš i da sam spreman da platim ličnu cenu ma koliko ona bila kako bi naša deca živela u gradu u kome će se ponositi a ne stideti… Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš, znaće, kao i uvek, da odbrani svoje interese i interese naših pacijenata”, ističe doktor Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

13 Komentara

 1. Ко зна зашто је ово добро – уследиће склањање метузалема из нишког здравственог миљеа (тј. трагикомике).

 2. Sram vas bre bilo. Uništiste sve što u ovoj zemlji valja. Veliko poštovanje cenjeni doktore

 3. Kakav bezobrazluk, osionost, bahatost…
  Ovo samo kod nas u autokratskim režimima postoji. Doktore Miliću, Vama želim dobro zdravlje i ne sumnjam da ćete uspeti u svim Vašim naumima. Žao mi je što nisam na niškim biračkim spiskovima, bar bih znao kome da dam svoj glas. Srdačan pozdrav e coraggio

 4. Sramota me je i očajna sam zbog ovakvih stvari, koje se događaju svakodnevno. Kao što nam prekvalifikovani mesari i frizeri, rade kao medicinsko osoblje, verovatno će nas lečiti i prekvalifikovani lekari.Moje godine su “pojeli skakavci”, ali bih bila nesrećna, da se to dogodi i
  mojim unukama. Dozovimo se pameti i ne dozvolimo da nam najbolji odlaze iz zemlje. Osvestimo se ljudi.

 5. Da li je moguće da ovaj narod nije svestan šta ovo znači, da li se odričemo ovakvih veličina ljudskih, moralnih, stručnih tako lako?!
  Došao đavo po svoje…
  The End
  Prof. Miliću podrška i poštovanje.

 6. Zalosno i tragicno.A na portalima SNS propaganda siri pricu da je dr.Milic projekat sluzbi i SNS i da je on ustvari deo njih,a sve u cilju neutralisanja njegovih biraca,da ih zbune i pokolebaju.Strasno!Malo sto su ga oterali sa posla,jos ga blate njihovim gdostima.

 7. Koga briga u ovom gradu i zemlji što će studenti medicine ispustiti priliku da uče od čoveka koji ima neverovatno iskustvo i znanje iz kardiohirurgije. A tek koga briga za nas koje će ti ljudi budući doktori lečiti. Izgleda da nije briga nikoga čak ni nas koji umesto da se javno pobunimo sedimo i kucamo ove komentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com