Društvo

Malča domaćin stručnjaka za vinski turizam

Konferencija o vinskom turizmu Srbije održava se ovog vikenda (13. i 14. februara) u svečanoj sali Vinskog podruma Malča u Nišu.

Turistička organizacija Niš u 2020.godine podržala mapiranje vinarija na jugoistoku Srbije, pripremivši prvu publikaciju na srpskom i engleskom jeziku i reklamni spot o vinskom turizmu na jugoistoku zemlje.

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na otvaranju Digitalnog muzeja u Nišu, na Danima turizma u Nišu, Novogodišnjem bazaru u Nišu i drugim manifestacijama promovisana su malčanska i sićevačka vina.

U programu rada Turističke organizacije Niš u 2021.godini planirana je promocija u nacionalnim i međunarodnim medijima, podrška prvoj manifestaciji sabornog tipa “Back to the village” u Malči, festivalu “Wine & Fine”, organizacija vinskih tura i druge aktivnosti koje će dodatno doprineti razvoju vinskog turizma na jugoistoku zemlje i turističkoj atraktivnosti grada i okoline.

Konferencija o vinskom turizmu Srbije, doprineće izgradnji novih partnerstava u okviru projekta „Vinski turizam Srbije“, strateškog poslovno-razvojnog projekta podržanog od našeg državnog vrha.

Konferencija o vinskom turizmu Srbije u Malči održava se u organizaciji Udruženja Wine Expert i Vinskih puteva Srbije, a u saradnji sa Fakultetom za hotelijerstvo i turizam Univerziteta u Kragujevcu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com