Kultura

Кonkurs za književnu nagradu „Branko Miljković“

Početkom sledeće godine biće dodeljena jubilarna 50. nagrada za poeziju BRANКO MILJКOVIĆ. Nagradu dodeljuje Grad Niš a organizator je Niški kulturni centar. Žiri planira da ime dobitnika nagrade bude objavljeno tokom aprila 2021, a svečani čin dodele će uslediti tokom maja ili juna 2021. godine u Gradskoj kući u Nišu. Nagrada se sastoji od povelje, statuete i novčanog iznosa.

 

U konkurenciju za ovu uglednu nagradu ulaze sva prva izdanja knjiga poezije objavljenih na srpskom jeziku tokom 2020. godine. Neće se uzimati u obzir ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori iz poezije, antologije i slično. Žiri radi u sastavu: Prof. dr Goran Maksimović, Prof. dr Dragan Bošković i Vojislav Кaranović.

„Molimo izdavače ili autore da nam što pre, a najkasnije do 31. decembra 2020. godine, pošalju tri primerka objavljenih knjiga poezije koje ispunjavaju uslove da budu u konkurenciji za nagradu“, kažu u Niškom kulturnom centru.

Učesnici na konkursu knjige treba slati na adresu: NКC, Stanoja Bunuševca bb, Niš 18000 (za nagradu „Branko Miljković“).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button