Ekonomija

Kineska kompanija će zaposljavati 1000 osoba u prvoj fazi

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasadorka Republike Kine u Srbiji Čen Bo obišle su radnu zonu kod niškog Kazneno-popravnog zavoda u kojoj kineska kompanija “Xingyu Automotive Lighting Systems” gradi svoj pogon. U izgradnju fabrike koja ce biti zavrsena februara naredne godine je bice ulozeno 60 miliona evra.

 

“Kompanija će u prvoj fazi zapošljavati oko 1.000 ljudi. Izvoz će uglavnom biti u Nemačku, Francusku i Slovačku”, kazala je Ana Brnabić. Kompanija “Xingyu Automotive Lighting Systems” jedna je od najvećih i najuspešnijih kompanija na svetu u oblasti proizvodnje svetala za automobilsku industriju i značajno ce doprineti razvoju “naše ekonomije, bruto društvenog proizvoda i “krvnoj slici” grada Niša”.

Ambasadorka Kine Čen Bo kazala je da zbog epidemiloške situacije bila sprečena da prisustvuje početku radova 12. marta, ali se sada uverila sa projekat napreduje planiranim tempom.

“Nije bilo obustave radova ni jednog dana tokom trajanja epidemije. Time se pokazuje dobro poslovno okruženje u Nišu i Srbiji”, istakla je Bo.

Ona je dodala da će sve više kineskih kompanija biti zainteresovano da investira u Nišu i u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Gradi??? Popodne u Niskoj banji nije radila fontana verovatno se pali dugme samo na SNS .Radovi ns gehnoloskom parku nisu zavrseni ….Nije lepo da i Niske vesti prenose ono sto napise neko iz neke paetije.Apsolutno sam apoliticna ali odvela sam dete sa vidi Banju.Sramota .Dajte neku sliku iz Soko ,Vrnjacke,i ostalih Banja da placemo..toliki potencijal a ostala okrecena fontana bez vode.E,pa DZABA STE KRECILI GOSPODO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com