Društvo

Institut “Niška Banja”obeležava 57 godina postojanja i 48 godina stacionara Radon

Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“ obeležio je 57 godina od osnivanja i 48 godina rada stacionara „Radon“.

Tokom svečanosti obeležavanja godišnjice Instituta, prikazan je film o radu i rezultatima rada u ovoj godini, a to je ujedno bila prilika da se sumiraju jednogodišnji rezultati i postave zadaci za narednu godinu.

„Zadovoljni smo 2023. godinom, kako u pogledu popunjenosti smeštajnih kapaciteta, tako i u pogledu pružanja zdravstvenih usluga i u delu bolnice, odnosno klinika za kardiologiju, reumatologiju i odeljenja ortopedije, tako i u delu rehabilitacije bolesnika. U 2023. godini u ovom Institutu preko Republičkog fonda osiguranja bilo lečeno pre 13.000 pacijenata“, istakla je direktorka Instituta prof. dr Marina Deljanin Ilić.

Prema njenim rečima, u godini na izmaku, na Institutu za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“ urađeno je skoro 80.000 dijagnostika, preko 45.000 ambulantno polikliničkih usluga, preko 180.000 terapija a svi planovi su realizovani.

Nabavka nove opreme za kardiologiju, ortopediju, fizikalnu rehabilitaciju i laboratoriju, dalja edukacija kadrova svih profila i poboljšanje smeštajnih kapaciteta, samo su neki od planova za narednu godinu.

„Planiramo da i dalje radimo na unapređenju pružanja zdravstvenih usluga, da težimo i da nabavimo novu opremu, da kupimo nove savremene aparate, zatim da radimo na poboljšanju smeštajnih kapaciteta, daljoj edukaciji medicinskog i nemedicinskog kadra i da negujemo nešto što je izuzetno i svojstveno ovoj ustanovi, izuzetnost u svemu što radimo“, poručuje prof. dr Deljanin.

Kako navodi, Bojan Ilić, načelnik Klinike za kardiologiju, tokom ove godine izvšeno je preko 25.000 pregleda, od toga je 2.000 pacijenata primljeno na akutno lečenje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com