Društvo

I niški ADVOKATI OBUSTAVILI RAD na nedelju dana

Advokatska komora Srbije objavila je jednonedeljnu obustavu rada zbog ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u Beogradu. Advokatska komora Niš priključila se protestu, potvrđuje za Niške Vesti Gordan Pantić, predsednik AK Niš.

Advokatura u Srbiji od ponedeljka, 30. jula, stupa u jednonedeljnu potpunu obustavu rada kako bi poslala jasnu poruku “jedinstva profesije i čvrste rešenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti” odlučila je Advokatska komora Srbije.

“Advokati sa teritorije Advokatske komore Niš su u protestu obustave rada ove nedelje počev od danas do 04. avgusta kao i na teritoriji cele Srbije”, potvrdio je Pantić za Niške Vesti.

Advokati su dobili jasna uputstva kako postupaju u toku obustave.

“Tokom obustave rada advokati NEĆE pristupati na ročišta za glavnu raspravu i glavne pretrese pred sudovima, NEĆE pristupati pred tužilaštv ima u istražnim postupcima i postupcima pregovora oko primene oportuniteta ili sporazuma o krivici, NEĆE pristupati pred organima uprave, javnim beležnicima i privatnim izvršiteljima I NEĆE pristupati u policiju u pretkrivičnim postupcima, OSIM u slučaju prijema rešenja o zadržavanju i saslušanja pred sudom povodom određivanja pritvora. Tokom obustave rada advokati ĆE dostavljati sudovima, tužilaštvima i drugim  organima samo podneske i preduzimati one radnje koje su vezane za nastupanje prekluzivnih rokova i zaštite maloletnih lica u slučajevima porodičnog nasilja”, piše u odluci Upravnog odbora Advokatske komore Srbije.

Foto: Niške Vesti

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com