Društvo

Auto-škole uskoro ponovo na poligonu, čekaju rešenje

Instruktori niških auto - škola kojima je juče prekinuta obuka na poligonu i jutros nisu bili na svojim radnim mestima, potvrđeno je Niškim Vestima.

Instruktori kažu da čekaju dozvolu MUP – a sa kojom mogu da izađu na poligon i nastave sa praktičnim časovima obuke.

“Sa rešenjem o korišćenju poligona koje će nam Grad izdati i listom nepokretnosti iz Katastra, mi odlazimo u MUP, zatim MUP preuzima dokumentaciju, podnosi se zahtev za izmenu rešenja. To je isti poligon, samo se promenio njegov vlasnik i broj katastrarske parcele”, rečeno je niškim insturktorima.

Obuka je juče obustavljena jer Instruktori ne smeju da izađu na poligon sa polaznicima bez dozvole koja se očekuje.

Podsetimo, poligon je nekad koristilo Auto moto društvo Rinčić, ali kako je zemljište sada u vlasništvu grada, nove ugovore vlasnici auto kuća treba da potpišu sa gradom.

Iz Grada tvrde da se uveliko rešava to pitanje.

“Auto škole ostaju tu na tom prostoru, dok se ne izgradi novi poligon na drugoj lokaciji. Nama su auto kuće bitne i mi ćemo da im pomognemo da se prevaziđe problem koji je nastao”, izjavila je juče gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski za Niške Vesti.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com