Društvo

Humanitarni bazar za Andreu Stojanović i Maksima Milenkovića u Tvrđavi

Humanitarni bazar na kome će se prodavati umetnine i ručni radovi kako bi se prikupila neophodna novčana sredstva za lečenje Andree Stojanović i Maksima Milenkovića koji boluju od retkih bolesti, održaće se 19. jula u Tvrđavi kod Letnje pozornice od 15 do 22 sata.

“Maksim je opet bio hospitalizovan i neophodna mu je genetska terapija u inostranstvu. Andrei su potrebne terapije i pomagala. Oni su deca. Oni su naši sugrađani Oni imaju jedinstvene dijagnoze u celoj zemlji.
Njihove mame sanjaju da će jednoga dana bez straha od bolesti, pogoršanja, napada moći da grle svoju decu. Hajde da im to omogućimo. Budite deo nečijeg ozdravljenja i kupite umetnine i unikatne ručne radove”, poručuju iz
Udruženja Porodična filharmonija.

 

Maksim ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, hrani se putem PEG-a, o čemu su Niške Vesti već pisale.

Prema informacijama Humanitarne fondacije “Pokreni život”,  iako je pored osnovne dijagnoze prate još dijagnoza epilepsije, spastične tripareze, cerebralne paralize i F71.0 Andrea je, ističu u Fondaciji, jedno veselo i nasmejano dete, voli da se druži, hrabro vežba, nastavu pohađa u kućnim uslovima i zbog toga su joj potrebni intenzivni logopedski i fizikalni tretmani kao i pomagala i suplementi koji će joj omogućiti kvalitetniji i bolji život

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com