Hronika

Herojsko delo poručnika Trajkovića. Spasio mladića na niškom bazenu

Poručnik Dušan Trajković, iz Komande 49. logističkog bataljona, tokom korišćenja godišnjeg odmora, 8. avgusta, spasio je život mladiću izvučenom bez svesti s dna bazena „Čair“ u Nišu.

„Pripadnik Vojske Srbije ugledao je spasioca kako izvlači mladića, starosti oko 30 godina, bez znakova života. Pošto je poručnik Trajković uvideo ozbiljnost situacije pritrčao je i počeo reanimaciju, a ujedno je i zamolio kupače da pozovu hitnu pomoć“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Oživljavanje reanimacijom radio je više od pet minuta, sve dok mladić nije počeo da daje znakove života. Ubrzo je došla hitna pomoć koja je preuzela davljenika u polusvesnom stanju i odvezla ga u Urgentni centar Niš.

Poručnik Trajković je, ispoljivši inicijativu, požrtvovanost, humanost i smirenost, još jednom dokazao spremnost pripadnika Vojske Srbije da pomognu građanima kad god je potrebno, navodi Ministarstvo u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close