Društvo

Gradi se zgrada Narodnog muzeja na mestu nekadašnjeg vojnog objekta

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski razgovarala je u Gradskoj kući sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane Milošem Vučevićem o kapitalnim projektima koje finansijski podržava Vlada, otkupu parcela koje su u vlasništvu Ministarstva odbrane ili Vojske Srbije, izgradnji putne i komunalne infrastrukture, saradnji Grada i Ministarstva odbrane.

Ona je potpredsednika Vlade i ministra odbrane upoznala sa infrastrukturnim projektima koje Grad realizuje, posebno istakavši razvoj i širenje Niša, ulaganje u putnu, kanalizacionu i vodovodnu mrežu i zahvalila na podršci u realizaciji ugovora za kupovinu parcele u ulici Milorada Veljkovića Špaje, gde će, na mestu nekadašnjeg vojnog objekta biti izgrađena zgrada Narodnog muzeja u Nišu.

“Time ćemo rešiti višedecenijski problem nedostatka prostora za bogato nasleđe Niša, a kada Narodni muzej dobije svoj prostor to će biti važno ne samo za grad, već za čitav region”, istakla je gradonačelnica.

Saradnja koju imamo sa Gradom Nišom predstavlja odličan primer saradnje institucija vlasti na republičkom i lokalnom nivou i sa zadovoljstvom ćemo podržati sve inicijative i predloge gradskog rukovodstva, naveo je potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

8 Komentara

  1. Прошло је мин. 10 год. од када се “Војно стамбено” заговарало за музеј у Нишу. Одустало се због лоше локације и приступа, па су стручњаци реализовали избор квалитетног идејног решења.

  2. Близина Нишаве, потенцијална опасност од великих поплава? Где ће се изградити паркинг за аутобусе, аутомобиле, екскурзије???

  3. Ministre vama svaka cast, ali mogli bi drustvo da birate. Lose radi posao “gradonacelnica” grada Nisa.

  4. …naravno da ni od ovoga neće biti ništa, isto tako su najavljivali novu zgradu muzeja u Jeronimovoj ulici pre 3-4 godine, organizovali javni konkurs za najbolje idejno rešenje dodelili nagrade za 3 najbolja rada i onda ništa, sad će opet da se raspisuje javni konkurs i tako u krug još narednih 5-6 ili 10 godina. To mesto je problematično jer nigde u blizini nema mesta za parking, zatim parcela je suviše mala za zgradu muzeja

  5. Izvinite me, ali, čini se, da je sročena priča, ZAMAJAVANJE NARODA. Da su hteli, oko svega ovoga, da se angažuju, “bezecovali bi” kaasarnu kod Apelacionog. Ovako, izgleda da su IZBORI blizu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com