Društvo

Grci posetili „LOLU“

Odred izviđača „Lola“ ugostio je protekle nedelje izviđače iz Grčke u Izviđačkom centru Cerje nadomak Niša.

Izviđači istočnog distrikta Atike iz Grčke posetili su Srbiju u okviru svog dvanaestodnevog kampa „XMDY2018“. Na samom početku putovanja, 220 Grka provelo je dva dana u našem gradu. Sa drugarima domaćinima iz Odreda izviđača „Lola“ obišli su kulturno-istorijske spomenike Niša i okoline. Posetili su Tvrđavu, Ćele Kulu, Logor Crveni krst i Čegar.

U znak prijateljstva i zahvalnosti, izviđači iz Atine su napravili letnju učionicu za oko četrdeset đaka, koja će ostati deo kampa u Cerju, kao pečat još jedne uspešne međunarodne saradnje.

„Izviđači iz Grčke su bili naši gosti kratko, ali su za to malo vremena oni puno toga videli, obišli su grad i spomenike, a zahvalili su nam se tako što su nam ostavili letnju učionicu koju su napravili i koja je našem odredu dobro došla. U pitanju je prostor koji koristimo tokom leta za sastnake i neke od akcije“, kaže Natalija Pejčev iz Odreda „Lola“. „Mada smo malo vremena proveli zajedno za sve nas ovaj susret predstavlja dragoceno iskustvo jer smo razmenili puno ideja, ali je bilo reči i o mogućoj saradnji. Ponekad i nekoliko sati mogu da znače puno“.

U nastavku svog putovanja izviđači iz Grčke posetiće i Sloveniju, ali će sa sobom poneti i puno lepih utisaka iz Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com