Društvo

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu našao se među najboljim fakultetima sporta na svetu

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša našao se između 150. i 200. mesta na Šangajskoj listi za prethodnu godinu. Ova lista jeste najnovije akademsko rangiranje svetskih univerziteta a niški fakultet našao se među najboljim fakultetima sporta na svetu.

Ova rang lista sastavljena je na osnovu broja objavljenih naučnih radova koji su indeksirani u Web of Science, ukupnog broja citata, citata po objavljenom radu, radova objavljenih u najboljih 25% časopisa, i procenta objavljenih radova nastalih u saradnji sa stranim autorima.

“Sa ovim značajnim napretkom niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja postao je apsolutno najbolji fakultet sporta u Srbiji i jedan od vodećih fakulteta u regionu Jugoistočne Evrope. Naime, niški fakultet je jedini iz Srbije koji se našao na rang listi”, piše na sajtu fakulteta a u potpisu je dekan Prof. dr Milovan Bratić.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša 2016. godine bio je prva institucija niškog Univerziteta i jedini fakultet sporta iz Srbije koji se našao na najprestižnijoj akademskoj listi. Ovaj Fakultet je iz godine u godinu napredovao na Šangajskoj listi tako da sada zauzima izuzetno visoku poziciju, rame uz rame sa najboljim svetskim univerzitetima.

“Nadam se da će uspeh našeg Fakulteta biti motiv i ostalim fakultetima Univerziteta u Nišu da vrednije rade i da podignu kvalitet svoje naučno-istraživačke delatnosti stremeći ka zajedničkom cilju – da Univerzitet u Nišu svrstamo u grupu najboljih svetskih univerziteta”.

Prema prethodnim rangiranjima niški Fakultet je već dva puta zauzimao pozicije između 200. i 300. mesta i 150. i 200. mesta na prethodno objavljenoj listi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com