Društvo

Dodeljene nagrade medijskim radnicima

Centar za istraživanje medijskog prostora dodelio je danas priznanja „Ekran“ televizijskim novinarima. Nagrade su dodeljene na osnovu rezultata istraživanja javnog mnjenja-gledalaca u više kategorija.

Prvo mesto pripalo je novinarki RTV Belle amie Dušici Dejić, za uspešnu realizaciju emisije “Između redova”, drugo novinarki Tv Zona plus Maji Vodeničarski, za kontakt program, dok je na trećem mestu po glasovima javnog mnjenja Ružica Simonović, novinarka TV Kopernikus.

“Drago mi je da je emisija “Između redova” našla svoj put s obzirom na to da živimo u vreme hiper produkcije i u vreme velikog broja kanala i viseko budžetnih emisija. Svi mi bi trebalo još više da radimo u interesu građana, da rešavamo njihove probleme, da obrađujemo aktuelne teme, jer u Srbiji se jako teško živi i nekada mi se čini da je mnogim porodicama televizija poslednja nada”, istakla je Dušica Dejić.

Dodeljujući nagrade vlasnik portala Južna Srbija i organizator dodele priznanja Ekran Zdravko Stojnić istakao je da je ova profesija gde vas prvo smatraju režimskim novinarom, a onda istog dana vas prozovu da ste protiv vlasti. “To znači da sam dobru stvar uradio i dobru priču napisao”, dodao je.

Teška su vremena, znamo kakva je situacija u novinarstvu, o cenzuri da ne govorim. Ja nekada sebe cenzurišem, ali ne iz straha, nego iz pristojnosti”, kazao je Stojnić.

Načelnica Nišavskog upravnog okruga i dugogodišnja novinarka RTS-a Dragana Sotirovski kaže da bi Niš odavno trebalo da ima “novinarsku nagradu”.

“Ja kao neko ko je dugo bio u ovoj branši mogu da kažem da sam gradu Nišu donela prko 30 nagrada, ali da nijednu nisam dobila u matičnom gradu. Deo tih nagrada zaslužili smo prezentujući Niš i jug Srbije. Nadam se da će kolege koje rade u lokalnim i regionalnim medijima da imaju priliku da sve ono što rade da se čuje i vidi i dalje od Niša”, rekla je Sotirovski i dodala da je ovo još jedan od dokaz da su novinari i izvršna vlast na istom zadatku.

“Nadam se da ćete imati prilike da pišete samo lepe stvari, naravno na one loše da nam ukazujete, a mi ćemo menjati”, kazala je načelnica Nišavskog okruga.

Priznanja “Ekran” dobio je i snimatelj dopisništva RTS-a Jovica Krstić, i ovo je prvi put da ova nagrada bude dodeljena i nekome iza kamera.

“Moja kosa govori da za nagradu nikad nije kasno. Kamerom na terenu možete da pronađete mnogo više nego sam novinar, tako da ova nagrada potvrđuje tezu da slika nekada govori više od reči”, kazao je Jovica Krstić.

U kategoriji Jutarnjeg programa priznanje je pripalo Nikoli Markoviću, tv licu Niške televizije, za večernji kontakt program priznanje pripalo Danijeli Ivanković za emisiju “Podatak plus”, TV Zona plus, dok je za vikend kontakt program četvrti put nagrađena Svetlana Petrović i emisija “Izjava nedelje” RTV Belle amie.

Milena Vidojković, novinarka RTV Belle amie dobila je priznanje u kategoriji hronika Niša, a kada je zabavni program u pitanju priznanje je pripalo Draganu Žiki Stojanoviću i njegovoj emisiji “Kafe promaja”.

Milan Krstić i Nikola Šipovac, novinari TV Kopernikus nagrađeni su za sportski program i emisiju “Tajm aut”.

Ove godine dodeljena su i specijalna priznanja:

RADIO BUM 018 – za radijsku promociju Niša.
SUPER RADIO – za kontakt program.
VEČERNjE NOVOSTI – Daliborka Alihodžić – objektivno izveštavanje iz regiona.
Portal NIŠKE VESTI – za kulturnu promociju grada Niša.
Portal JUŽNE VESTI – za istraživačko novinarstvo.
IVANA ANTOVIĆ – za promociju tehno i rejv muzike kao turističke ponude.

 

 

Dodelu nagrada podržao je Grad Niš. Gradonačelnik Darko Bulatović pozdravio je medijske radnike, čestitao na nagradi i poželeo dobar posao i dobre priče.

“Hvala svima vama i pružam vam maksimalnu podršku u vašem radu. Ujedno vas i pozivam da u budućnosti svi mi radimo bolje i da zajedničkim snagama odgovorimo ovom vremenu i poslovnom izazovu”, rekao je Bulatović.

Svi autori su dobitnici su priznanja „Ekran“ na osnovu istraživanja javnog mnjenja od 750 ispitanika telefonskim putem.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com