Virus KoronaZdravlje

COVID 19: Jedna osoba preminula, 90 hospitalizovano u KC Niš

U starom delu КC Niš, hospitalizovano je ukupno 90 pacijenata, od toga i dva deteta u stabilnom stanju, sa potvrđenim prisustvom virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, četvoro je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

„Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, jedan pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminuo“, kažu u Kliničkom centru.

 

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno su hospitalizovana 34 pacijenta, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U dve Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno su hospitalizovana 83 pacijenta, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa. Nažalost, jedan pacijent sa potrvrđenim COVID-19 virusom je preminuo.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno je hospitalizovano 30 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com