Promo

Činjenice koje je bitno znati kada su non Carbon mašine u pitanju

U prethodnom tekstu smo pokušali da približimo koncept dekarbonizacije i njegove glavne odlike, kao i vrste dekarbonizacije motora koje postoje. Sada ćemo malo više vremena posvetiti kvalitetu mašina koje se nalaze na našem tržistu, ne želeci da potcenimo druge, pričaćemo samo o činjenicama vezanim za non Carbon mašine.

Mnogo je nedoumica i razlike među mašinama za dekarbonizaciju motora koje na principu elektrolize vode proizvode HHO gas.

Ono što pravi razliku kod proizvođača mašina, a ujedno i najveći problem koji određeni broj proizvođača ne može rešiti je kontinuirana proizvodnja gasa od koje direktno zavisi kvalitet procesa dekarbonizacije. Drugi problem predstavlja pronalaženje rešenja sistema hlađenja ćelije za elektrolizu vode (koja je inače srce mašine) kad je izložena dužoj upotrebi. Gde su dva problema tu je i treći koji se odnosi na sistem elektronike u koji treba povezati nekoliko nezavisnih komponenti koje na kraju trebaju funkcionisati besprekorno kao celina. U skladu sa nadolazećim trendovima napredna tehnologija nas okružuje u svim sferama. Veličina kontrolnih panela koji iz dana u dan postaju sve veci, podešavanja putem direktne konekcije na pametnom telefonu koji odavno više nije samo telefon i viška elektonskih delova koji samo vizuelno doprinose osećaju kvaliteta nečega apsolutno nije merilo. U oblasti mašina za dekarbonizaciju motora to se nije pokazalo kao dobro rešenje, pa se tradicionalnost uz ugradnju kvalitetnih i dugotrajnih komponenti bez bluetooth konekcije (što direktno zahteva prisustvo operatera pored mašine) sa što manje vizuelno dopadljive elektronike pokazalo kao pun pogodak.

Poslednje ali ne i najmanje bitno su svakako cene mašina (zavisi od proizvođača) koje se kreću od 4, 5 pa do petnaestak hiljada eura (mašine iz domaće radinosti su van ovog cenovnog ranga pa ih nismo uzimali u obzir).

Što se tiče usluge dekarbonizacije motora, želimo još jednom napomenuti, dekarbonizacija je neinvazivan proces uklanjanja gareži iz unutrašnosti suvog dela motora ubrizgavanjem HHO gasa, bez komplikovanog rasturanja i otvaranja poklopca motora i direktno zavisi od obučenosti osoblja i kvaliteta mašine na kojoj se radi. Glavni benefiti jednog ovakvog tretmana su čistiji kompresioni prostor i drasticno smanjena emisija izduvnih gasova koju bismo svakako izdvojili s obzirom na najavljene promene u vezi sa kontrolom na tehničkim pregledima od juna 2021. godine. Dekarbonizacija ne može rešiti bilo kakav mehanički problem na vozilu, a zasigurno ne može smanjiti potrošnju 2 lit/100km.

Non Carbon mašine su još uvek zvanično jedine testirane mašine na teritoriji Balkana u prostorijama AMSS u Beogradu.

 

Francuski proizvođac mašina za dekarbonizaciju motora Non Carbon ovoga puta ide i korak dalje, jer želi da kvalitet svojih mašina odvoji od ostatka konkurencije na trzistu. Ponosno smo ustupili mašine za jedno kompletno i sveobuhvatno testiranje i ponovo dobili potvrdu vrhunskog kvaliteta. Testiranje je trajalo više dana i obuhvatilo je nekoliko različitih vrsta automobila koji kao pogonsko gorivo koriste Benzin-Tng. Poređenje u desetak bitnih parametara sa tabelama benzin-tng-dekarbonizacija, pre i posle, merenje snage, potrošnje, obrtnog momenta, CO, CO2, HC, NO, NO2, NOX, PM vrednosti. Kompletna studija sa grafikonima, rezultatima pre-posle, detaljnim objašnjenjima na 70 strana objavljena od strane eminentnih stručnjaka Rudarsko-Geološko-Naftnog fakulteta u Zagrebu na čelu sa prof. dr. Dariom Karasalihović-Sedlar nalazi se u našim rukama

Dekarbonizacija će narednih godina biti jako aktuelna u svim zemljama u okruženju i samo ozbiljnim pristupom, činjenicama i stalnom edukacijom možemo približiti kompletnu priču većem broju korisnika motornih vozila.

Na predstojecem BG Car Show u Beogradu od 19. do 25. marta nonCarbon će promociju svojih mašina za dekarbonizaciju motora prezentovati zainteresovanima na istom štandu sa jedinim domaćim proizvođačem mašina za čišcenje DPF-FAP filtera i katalizatora. Sve informacije za kupovinu nonCarbon mašina i samostalno obavljanje delatnosti ili zakazivanje tretmana dekarbonizacije motora za vaš auto možete dobiti u prvom otvorenom nonCarbon centru na teritoriji Srbije, koji se nalazi u Nišu na adresi Velikojstrebačka 5 ili na telefon 063/8441767.

nonCarbon
Niš, Velikojastrebacka 5 
063/8441767
FACEBOOK
INSTAGRAM

Čist motor je zdrav motor!

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2902.9489214588384!2d21.855289615411213!3d43.31532868223086!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x475a69a772a4a1bd%3A0x8b7c973234e6ff16!2sDekarbonizacija%20motora%20Ni%C5%A1%20-%20NonCarbon!5e0!3m2!1ssr!2srs!4v1582209256728!5m2!1ssr!2srs” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0;” allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com