Kultura

Ciklus argentinskih filmova

Sa argentinskom kulturom mogu da se upoznaju svi koji su raspoloženi da od 6. do 10. oktobra vide ciklus filmova koji dolaze iz ove zemlje.

U saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu i Latinoameričkim Centrom “Centro Latinoamericano” prikazaćemo pet savremenih argentinskih filmova koji na najbolji način oslikavaju svu lepotu, istoriju i kulturu ove zemlje.

Otvaranje je zakazano za 6. oktobar od 20 sati u Pozorištu lutaka i ovom prilikom će nam se obratiti NJ.E. ambasador Argentine, gospodin Rikardo Fernandez.

Petak 6. oktobar 20 sati Walkoda – nemački doktor
Zasnovan je po istoimenom romanu i bavi se istorijom argentinske porodice leta 1960. godine. Junakinja Wakolde je 12-godišnja devojčica čiji roditelji kraj Barilochea (planinski grad smešten u podnožju Anda naseljen mahom austrijskim i nemačkim doseljenicima) drže pansion. Grad je u to vreme bio sklonište za istaknute naciste koji su tu pronalazili utociste.

Subota 7. oktobar 20 sati – Poslednji Elvis
Karlos Gutierez (Elvis), fizicki radnik koji ima ćerkicu Lizu Mari sa kojom se ne vidja tako cesto, živi kao da je reinkarnacija Elvisa Prislija, pa čak deluje da ga imitira, ali kako se blizio godinama u kojima je njegov idol umro, osećao je da je njegova budućnost prazna.

Nedelja 8. oktobar 20 sati – U ribolovu
Pedesetdvogodišnji trgovački putnik Marko bivši je alkoholičar koji želi da promeni svoj život na bolje. Kao deo terapije, predlažu mu da počne da se bavi nekim hobijem. On se odlučuje za ribolov i krece na put u Patagoniju, u selo Puerto Deseado gde počinje sezona lova na kitove. Drugi, važniji razlog za upravo to odredište, je činjenica da tamo živi njegova ćerka Ana, sa kojom već godinama nije u kontaktu , a jedino što zna o njoj je da živi negde u Puertu Deseadu.

Ponedeljak 9. oktobar 20 sati – Ukradeno vino
Protagonista filma Sebastijan upoznaje Nataliju bas u trenutku kada pokusava da ukrade poznato umetnicko delo u muzeju. Kako radnja filma tece oboje ce ucestvovati u dosta komplikovanijoj kradji unikatne i preskupe flase vina Malbec de Burdeos iz sredine XIX veka, ocenjene kao najbolje svetsko vino i cuvane u sefu jedne banke u Mendozi.

Utorak 10. oktobar 20 sati – Papiri na vetru
Kada El Mono umire, njegova tri stara prijatelja će pokušati da nadoknade njegovo odsustvo i da osiguraju budućnost njegovoj ćerci. Pokušaće da ponovo pokrenu njegovo staru investiciju u vidu kupovine fudbalera koji je trebalo da postane zvezda.

Ulaznice za svaku projekciju su 100 dinara, mogu se rezervisati na sajtu www.kupinafilm.rs i kupiti na biletarnici Pozorišta lutaka pola sata pre projekcije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com