Kultura

Čas istorije u Nišu: Beogradski sindikat i Pavlina (VIDEO)

Njihove pesme često ukazuju na različite probleme u društvu a i veličaju našu srpsku istoriju. Koncertom u Nišu proslavili su svoj 24. rođendan.

Beogradski sindikat bavi se svim srpskim temama: istorijom, kulturom, tradicijom i politikom. Njihove pesme direktno udaraju u suštinu, kaže istoričar Đorđe Bojanić.

Pred prepunom halom ,”Čair” u Nišu, Beogradski sindikat i mala sestra Pavlina Radovanović održali su čas istorije i poslali jasnu poruku zajedno sa publikom.

“Čula se i pesma ,”Dogodine u Prizrenu” uz velike ovacije, svi su pevali. To je i jaka poruka za nas Srbe, da svoje ne damo. Srbi, po ugledu na jevrejski pozdrav ,”Dogodine u Jerusalimu”, sada imaju svoj, kojim upozoravaju da se ne možemo odreći svete zemlje. Dugo godina Jevreji su govorili “dogodine u Jerusalimu” pre nego što se to obistinilo”, naglašava Đorđe Bojanić.

U jednoj reči, bilo je fenomenalno, kao i na svakom koncertu Beogradskog sindikata, zaključio je Bojanić.

Beogradski sindikat, posetio je Spomen sobu Кomande Кopnene vojske u Nišu, u kojoj su se poklonili senama svih Nišlija i vojnika policajaca i civila poginulih u svim ratovima od srpsko turskog do Nato agresije i Кopnene zone bezbednosti, i vojnicima i starešinama JNA poginulih tokom raspada SFRJ.

Ekipa Beogradskog sindikata danas će obići i Prizrensku Bogosloviju Sv. Кirila i Metodijau Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com