Društvo

Budući lekar Heman iz Indije uči drevnu kinesku igru u niškom klubu GO PRO koji trenutno nema prostorije (VIDEO)

Petrić: Glub je "beskućnik" i nadam se to još dugo neće da ostane tako

Budući lekar Heman iz Indije, student Medicinskog fakulteta iz Niša uči da igra Go u Go Klubu PRO GO, kaže da mu je zanimljivo i da mu ova drevna igra pomaže da bolje uči. On je treća godina medicine i došao je iz Ukrajne kada su se i studenti drugih fakulteta povukli iz ratom razrušene Ukraine gde je studirao. Ipak klub “domaćin” ima trenutno problem sa prostorom koji nema. Članovi kluba nadaju se pomoći grada.

“Imam 25 godina i klub sam otkrio na sportskom bazaru koji je bio održan u Čairu. Zaiteresovala me je ova igra a kako više učim sve mi je interesantnije. Puno mi pomaže kod učenja i ja je sve više volim”, rekao je Heman za Niške Vesti.

Go Klubu PRO GO postoji nekoliko decenije iako njegovi članovi igraju ovu igru više od pola veka, među njima je i Željko Veselinović, osnivač Go Kluba GO PRO koji sa puno ljubavi priča o ovoj igri.

“Go puno pomaže u skoro svim sferama života. Mi u klubu najviše polažemo na negovanje ove igre i edukacijom mlađeg stanovništva, da se upoznaju sa igrom, nauče je i vole. Imamo i takmičare ali je to samo jedan deo onog što klub radi”, kaže Veselinović.

Niški klub broji više od 60 članova, od čega se polovina bavi profesionalno ili takmičarskim disciplinama ove igre. Sredinom decembra očekuje ih međunarodni turnir čiji su oni organizatori a oni nemaju gde da dočekaju goste, jer su nedavno izgubili svoje prostorije.

“Iako imamo zaista vredne i posvećene članove kluba mi danas nemamo gde da ih primimo jer je zgrada u kojoj nam je bio klub srušena i na tom mestu će se graditi nešto novo. Glub je “beskućnik” i nadam se to još dugo neće da ostane tako”, kaže za Niške Vesti Radomir Petrić, predsednik Kluba GO PRO

Kako izgleda jedan susret da ga ne nazovemo “obračun” igrača Go-a otkrili smo ovog vikenda u Kafeu Paris Art.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Niške Vesti (@niskevesti)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com