Društvo

Nakon više od 30 godina, Kolo srpskih sestara dobilo svoje prostorije

Kolo srpskih sestara dobilo je prostorije, nakon 31. godine postojanja i rada. Prostorije se nalaze u mesnoj kancelariji Mija Stanimirović, u Rentgenovoj ulici. Otvaranju je prisustvovala i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Кolo srpskih sestara u svom novom domu nastaviće 119 godina dugu tradiciju humanosti i više od 30 godina od kada su obnovile svoj rad u Nišu.

“Ovaj prostor je sada, od ruiniranog i punog papira i dokumentacije koja je godinama bila po podu, i obijenih prozora i vrata, postao prostor koji zaslužuje Kolo i Grad Niš. Za Mlade naraštaje, za sestre koje obnavljaju kolo i za one koje imaju preko 65 godina. Nadam se da je ovo dobar primer saradnje udruženja i Grada, koja može itekako da bude plodonosna. Vidim da su presrećne. Izmamili smo danas i po koju suzu radosnicu, jer su, kako kažu, posle trideset godina našle svoj dom.”, rekla je gradonačelnica.

Ljiljana Stojanović, predsednica Kola srpskih sestara rekla je da je Kolo posle čestih promena napokon dobilo svoj dom.

“Sada možemo u svom prostoru, ne samo da se družimo, nego i da pripremamo nova iznenađenja našim korisnicima, a naši su korisnici stari ljudi, deca ometena u razvoju, oni koji nemaju nikoga, mi smo tu da ih obradujemo. Sada imamo gde da pripremamo i pakujemo sve te stvari i to je za nas velika stvar.”, kazala je ona.

Ona je istakla da mnoge žene nisu upoznate sa tim šta Kolo radi, čak pitaju i koliko se to plaća. Njima je plata osmeh onima koje daruju, jedno ogromno hvala i stisak ruku.

“Mi tako radimo 119 godina, od 1903. godine. Imamo i Devojačko kolo, koje čine maturantkinje koje će nastaviti ovaj rad. Kolo srpskih sestara je čast. Najvažnije nam je da očuvamo ovo kolo sa njegovom patriotskom svrhom”, rekla je Stojanović i pozvala sve zainteresovane žene da dođu i vide šta znači aktivno starenje i zašto su one mlade.

“U srcu sam mlada i imam dovoljno energije da još ovoliko radim za one kojima je najpotrebnije.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com