Društvo

„Budi brža od kancera“ – biciklisti ovu poruku donose na jug Srbije

Dvanaest biciklista rekreativaca koji su se uključili u akciju „Budi brža od kancera“, u toku ove nedelje voziće jugom Srbije. Ako sve bude teklo po planu oni će za 8 dana preći 600 km i obići će sve veće gradove u ovom delu zemlje.

Jedno od odredišta im je i Niška Banja, koja sprema poseban doček. Kako najavljuju u ovoj opštini, manifestacija će trajati od 11 do 17 sati, a svi oni koji tada budu prošli šetalištem moći će da probaju tradicionalna jela iz kotlića, pogledaju izložbu ručnih radova i uživaju u muzici. Dolazak biciklista očekuje se u 14 sati.

Cilj akcije „Budi brža od kancera“ je da se skrene pažnja na to koliko je prevencija važna i na to da preventivni pregledi mogu da sačuvaju mnoge živote.

Kako navode kada je reč o karcinomu reproduktivnih organa kod žena, ukoliko se dijagnostikuje na vreme šanse za izlečenje veće od su od 90 %. Međutim, ukoliko se dijagnostikuje kasno, mogućnosti za oporavak padaju na manje od 25 %.


Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button