Sport

Niški biciklisti briljirali nastupom u regionu, spremni za Pirot i nove medalje

Poslednje tri nedelje bile su veoma plodonosne za Biciklistički klub Konstantin i njihove takmičare koji su sa mnogih trka doneli u Niš najsvetlija odličja.

Poslednje tri nedelje bile su vrlo uspešne za naše bicikliste i ja sam veoma ponosan na njih, kaže za Niške Vesti Igor Antić predsdnik kluba.

“Na domaćim i međunarodnim trkama naši takmičari su prosto briljirali”, ističe Antić.

Uspesi su krenuli da se nižu od sredine minulog meseca u Niškoj Banji na Kupu Srbije u planinskom biciklizmu kada su dve najmlađe takmišarke Ljiljana Janković i Lena Antić osvojile srebro i bronzu, a ekipno su bile prve. Damjan Kovačević i Vladimir Milenković su ekipno zauzeli drugo mesto.

Minulog vikenda održane su dve međunarodne trke i jedna trka Kupa Srbije. Na međunarodnoj trci iz svetskog biciklističkog kalendara, na Staroj planini, Lena je bila ubedljiva i osvojila je zlato a Igor Antic,  trener kluba, osvojio je 4. mesto u veoma jakoj konkurenciji.

U Crnoj Travi održana je međunarodna trka, ujedno i trka za Kup Srbije. Ljiljana Janković  je osvojila zlato, Lena Antić srebro, dok je Igor bio drugi u svojoj kategoriji. Na trci su pored niških takmičara učestvovali takmičari iz Grčke, Izraela, Mađarske, Bosne i Bugarske.

“Lena i Ljiljana ubedljivo vode u plasmanu Kupa Srbije u svojoj kategoriji poletarke, dok smo u muškoj konkurenciji četvrti ekipno i drugi ekipno u apsolutnoj kategoriji preko 30 godina”, pojašnjava Antić za Niške Vesti.

Već naredne nedelje se u Pirotu održava državno prvenstvo u planinskom biciklizmu i očekujemo iz ovog uspešnog niškog kluba puno medalja u svima kategorijama. Srećno!

Foto: BK Konstantin

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com