Kultura

Bogdanu Andriću iz Niša počasna nagrada za mlade kompozitore na Memorijalnom takmičenju “Andija Čikić” u Kolarčevoj zadužbini

Bogdan Andrić, učenik Muzičke škole iz Niša (klasa prof. Milice Stojković) dobitnik je Počasne nagrade u kategoriji za mlade kompozitore od 10 do 14 godina, za kompoziciju Rapsodija br. 1 u h molu, na Memorijalnom takmičenju za mlade kompozitore “Andija Čikić”.

Podsećamo, u Beogradu je 14. novembra u dvorani Kolarčeve zadužbine održano finale Memorijalnog takmičenja za mlade kompozitore, u spomen na mladog pijanistu i kompozitora, tragično stradalog 3. maja ove godine u OŠ „Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

“Bogdan je izuzetno dete, dobar đak, muzikalan, redovan i vredan. Do sada je nastupao na mnogim takmičenjima gde je pokupio sve simpatije žirija i osvajao zapažene rezulatate. Sam je komponovao kompoziciju koju je poslao na ovaj konkurs, potpuno sam, bez moje pomoći. Kasnije je dobio povratnu informaciju da mu je kompozicija prošla u polufinale što je već tada bio veliki uspeh. Škola, njegovi drugari i ja kao njegova profesorka smo jako ponosni na njega, ali ovo je ipak njegov samostalni uspeh”, kazala je za Niške Vesti, Milica Stojković, profesorka u Muzičkoj školi.

Andrija Čikić, rođen 5. marta 2009. godine u Beogradu,klavir je svirao od šeste godine. Dobitnik je više prvih nagrada na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima. Nastupao je na više koncerata i učestvovao na međunarodnom takmičenju Virtuozi V4+, Sviramo zajedničkim jezikom. Bio je član nacionalnog žirija koji je ocenjivao izvođače na Dečjoj pesmi Evrovizije, održanoj u novembru 2020. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com