DruštvoMoja priča

Besplatna hrana za buduće mame u toploteci mlade Anđele

Da mladi mogu da postanu primer svima pokazala je svojim humanim gestom Anđela Lečić koja je na Paliluli otvorila nedavno restoran, toploteku. Anđela je maturant u Gimnaziji “9.maj” u Nišu, a započela je svoj biznis uz veliku podršku porodice. Otvorila je neku vrstu toploteke, restoran u kome se priprema domaća hrana za poneti.

Ne bi to bila nikakva vest da ona, a tek joj je 18 godina, nije odlučila da pomogne onima koji nemaju ali i trudnicima jer smatra da će im na taj način olakšati obaveze dok čekaju prinovu. Anđela je odlučila da pomogne tako što će buduće mame u njenom restoranu dobiti besplatno kompletan obrok.

Nije zaboravila ni na starije osobe pa je povlastice uvela i za penzionere. Ne odbija ni one koji nemaju, pa kad neko ko sebi ne može da priušti domaću hranu “pokuca” na njena vrata ona su otvorena. Kaže, ne želi da odbije nikoga kome je njena pomoć potrebna, a njena je ideja da nahrani sve, i one koji imaju da plate ručak, ali i one koji to sebi ne bi mogli da priušte. Kaže da bi nahranila sve kada bi mogla, a ovo je samo tek delić te njene želje.

 

Anđela Lečić

“Restoran je nov. Nedavno je otvoren, ali sam već pre otvaranja došla na ideju da posao kojim se bavim na neki način oplemenim. Da pomognem na način na koji mogu. Humanost je plemenita osobina i uči se od malih nogu. Ona je kao lepo vaspitanje. Gest koji vas oplemenjuje. Prosto se dobro osećam kada nekome pomognem. To je onaj osećaj kada starijoj osobi ustanete u autobusu ili kada je pustite da preko reda uđe u prodavnicu kao što to činite i kada su mame sa malom decom u pitanju ili pak trudnice”, objašnjava Anđela.

Njen mali restoran odiše toplinom, a ona svojim osmehom razgali svaku dušu. Dodaje i da sve ovo ne bi bilo da nije njene zvezde vodile , a zvezda se zove Vesna. Ona je bila moja krila. Podržavala me je u svemu i kritikovala kada je potrebno, kaže Anđela.

“Malo je ljudi bilo do sada po besplatni obrok. Danas nam je došla i prva trudnica. Jako sam se obradovala zbog toga. Dobila je kompletan ručak, a nadam se da saam joj olakšala dan jer ne mora da priprema sama jelo. Prosto nosim taj osećaj u sebi”, kaže Anđela.

Domaća jela mogu da se biraju. Tu su punjene paprika, ima i posnih, potom domaće sarme, pasulj, svaadbarski kupus. Ima i ribe ali i specijaliteta sa roštilja.

“Za penzionere postoji i posebna ponuda. Oni koji žele jedan obrok dnevno svkodnevno tokom celog meseca ali bi to nekako i da plate nudimo to po ceni od 7.500 dinara. Toliko daju za ceo mesec bez obzira o kom jelu se radi jer imamo porcije i od po 400 dinara po porciji. Ne gledamo na to. Mesečni iznos je toliko, a oni mogu da uzmu šta žele”, kaže Anđela.

Oni koji bi voleleli da se zaslade domaćim jelom a nemaju dovoljno za obrok Anđelu mogu da pronađu na Paliluli u ulici Hajduk Veljkovoj 48. Na toj adresi ova mlada gimnazijalka drži najvažniju životnu lekciju o homanosti i dobročinstvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Gospodjo Sotirovski dali su penzioneri ukras sveta .Sta je sa decom koja nemaju da plate prevoz i budu cesto maltretirana od strane kondukteta i kontrole.Ja sam licno Vama zahvalna jel ste mi pomogli nesto dok sam bila u zacaranom krugu….ali ovim gestom ste me razocarali .Penzipneri treba da sede kuci i gledaju svoja posla dosta su se oni navozili gradskim prevozom.Razmislite malo o mladoj populaciji…..

    1. Poštovana, a koja su to tačno “posla penzionera” osim što su mnogi potpora ovim mladima, ili onih koji i dalje rade dopunski da bi pomogli mladje članove svoje porodice.
      Što se tiče dece, roditelj je dužan da mu obezbedi uslove školovanja i prevoza do škole. A mogu i sami nešto da rade za džeparac. Treba učiti decu da stvore i zarade, vidim ja mnogo omladine sa telefonima od nekoliko stotina evra, a te porodice nemaju plaćene račune i nemaju pune frižidere.

    2. Glup vam je komentar. I vas izdrzavaju roditelji penzioneri i sramota je sta ste napisali. A deca mogu malo i da rade a ne samo da traze od skupih mobilnih do blejanja i opijanja na Keju.

  2. DIVNO. Humanost tbreba da se UCI odmalena. Akcenat kod dece I roditelja staviti na lepoj reci, pomoci gde treba a ne samo o robnim markama.

  3. Plemenitos se nosi od kuce, to je nesto sto covek gaji od malih nogu i zato treba se ugledati na ovakve mlade narastaje. Bravo devojcice. Evo lepog primera jedne mlade nislike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com