Društvo

Asfalt u Popovačkoj, Palilulci dali krv (FOTO)

Iako je avgust mesec godišnjih odmora, u GO Palilula se vredno radi. Popovačka ulica u naselju “9. maj” dobila je asfalt, a u prostorijama opštine organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi “”Tvojih pet minuta, nečiji ceo život”.

GREBANI ASFALT U POPOVAČKOJ ULICI

Kad su komšije složne i još imaju razumevanje opštine Palilula, nadležnih organa gradske Uprava i Direkcije, višegodišnji problem uređenja Popovačke ulice u naselju „9.maj” dobio je svoj epilog.

Radnici MD univerzal tima sa upravnikom gradnje Đorđevićem, uz pomoć moćne mehanizacije izravnali su početkom avgusta meseca površinu ulice i već sledećeg dana obavili posipanje i asfaltiranje kolovoza.

Članovi porodice Barać, koji su sa svojim komšijama bili uporni da se ovaj infrastrukturni problem reši, zahvaljuju na podršci i razumevanju.

“Ovom intervencijom značajno poboljšavamo kvalitet života stanovnika u ovom delu naselja „9.maj”, kaže predsednik Aleksandar Ždrale, što je jedan od zadataka naše gradske opštine.

Zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa bilo je nemoguće trajno rekonstruisati ulicu ali se i na ovu intervenciju dugo čekalo.

 

PALILULACI DALI KRV U AKCIJI «TVOJIH PET MINUTA»

U okviru LETNJE KAMPANJE dobrovoljnog davanja krvi – “Tvojih pet minuta, nečiji ceo život”, Gradska opština Palilula bila je domaćin ove humane akcije.

Građani, ali i zaposleni u Upravi opštine Palilula podržali su letnju kampanju Zavoda za transfuziju krvi i u prostorijama Niškog kulturnog centra ponudili dragocenu tečnost.

“Imamo izvanrednu saradnju sa Zavodom za transfuziju krvi u Nišu. Po tradiciji uputili smo poziv dobrovoljnim davaocima krvi da se odazovu i učestvuju u ovoj aktivnosti. Ne samo ja, već i veliki broj  naših odbornika i zaposlenih u opštini Palilula odazvao se pozivu što me posebno raduje. Ovom akcijom, želimo da ličnim primerom pokažemo kako se može pomoći građanima da očuvaju svoje zdravlje a ugroženima spasimo život”, ,“istakao je predsednik opštine Palilula Aleksandar Ždrale.

Zavod za transfuziju krvi u Nišu prima dobrovoljne davaoce od 18 do 65 godina starosti, svakog radnog dana od 8 do 19 sati, a subotom od 08 do 14 sati.

Akcija “Tvojih 5 minuta” u opštini Palilula, u ovom ciklusu, dala je dobre rezultate.

Piše: D.Vidojković

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com