Društvo

Ako ne produžite dozvolu a vozite, možete da završite u zatvoru

Još danas i sutra možete da predate zahtev za zamenu vozačke dozvole, a da ne prekršite rok koji je zadat.

Poslednjih dana povećan je broj građana koji podnose zahtev za zamenu starih vozačkih dozvola za nove, potvrđuju u Policijskoj upravi Niš.

“Iako je povećan broj zahteva koji se podnose, poslovi izdavanja vozačkih dozvola obavljaju se bez zastoja”, kažu za Niške Vesti u policiji.

Dnevno se preda od 500 do 600 zahteva za izdavanje nove vozačke dozvole, moguće je da će ovaj broj danas i sutra biti znatno premašen jer se uvek dešava da čekamo poslednji dan kako bi regulisali dokumentaciju.

Zbog povećanog broja zahteva produženo je radno vreme šaltera za vozačke dozvole. Zahtev za zamenu dozvole izdate na starom obrascu može se podneti u sedištu Policijske uprave u Nišu radnim danima i vikendom 08 do 20 časova, do sutra 10. juna, ističu u Policijskoj upravi Niš.

“Nakon 10. juna vozačke dozvole izdate na starom (papirnom obrascu) neće moći da se koriste za upravljanje vozilom u saobraćaju, ali će i nakon tog datuma moći da se zamene za nove vozačke dozvole”, kažu u niškoj policiji.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da će se vozaču koji je zatečen da upravlja vozilom u saobraćaju na putu sa vozačkom dozvolom kojoj je istekao rok važenja najviše šest meseci izreći novčana kazna u iznosu od 6.000 do 20.000 dinara i dva kaznena poena, a vozaču kome je vozačka dozvola istekla duže od šest meseci novčana kazna od 15.000 do 30.000 dinara ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana, zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri meseca i pet kaznenih poena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com