Hronika

Akcija pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovesti tokom vikenda, 25. i 26. juna, akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju s obzirom na to da se zbog početka školskog raspusta i letnjih godišnjih odmora očekuje pojačana frekvencija saobraćaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava sve građane da je u danima vikenda tokom juna ove godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 17, a povređeno je više od 200 učesnika u saobraćaju.

“Apelujemo na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Takođe, napominjemo da je od početka godine broj najtežih saobraćajnih prekršaja u porastu u odnosu na prošlu godinu, pri čemu je u prvih pet meseci ove godine, u odnosu na isti period prethodne, otkriveno 58 odsto više prekršaja vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.”- navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Broj prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola uvećan je za 48 odsto, dok je broj prekršaja prekoračenja brzine veći za 34 odsto, a broj prekršaja nasilničke vožnje za 11 odsto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Pa to im je posao za koji primaju platu! Noćima ne može da se spava od manijaka na motoru koji se sakupljaju na benz pumpi NIS u Vojvode Mišića, kod Delte i na 300m od vatrogasnog doma. Čim padne mrak motori divljaju po bulevaru Nemanjića a saobraćaci se prave da ih ne čuju. Bruka i sramota!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com