Sport

“Niški nokauter” ponovo u ringu!

Višestruki šampion države i borac koji većinu svojih mečeva završava nokautom, spreman je za veliki povratak. Nakon višegodišnje pauze usled povrede, Nikola Bogdanić se vraća u ring!

Niš će tako pojačati konkurenciju među uspešnim borcima koji beleže zapažene rezultate i u naš grad konstantno donose medalje i priznanja sa velikih takmičenja.

Sa višegodišnjim iskustvom i brojnim trofejima iza sebe, Bogdanić će ponovo biti jedan od naših predstavnika u kik-boksu.

Nikola je kik-boksom počeo da se bavi pre 13 godina ali je 2011. bio prinuđen da zbog povrede stavi pauzu na ovu borilačku veštinu.

Ponovo u ringu: Nikola Bogdanic

Na Svetskom kupu u Mađarskoj osvojio je zlatnu medalju, a srebrne medalje osvajao je na Super svetskom kupu u Bosni i Evropskom kupu održanom u našoj zemlji.

On je još kao junior skrenuo pažnju na sebe odličnim borbama i zasluženo dobio poziv u nacionalni tim.

Tokom petogodišnje reprezentativne karijere imao je 67 mečeva, od čega je njih 59 okončao pobedom, a čak 36 mečeva završio je nokautom. Titulu višestrukog prvaka države nosio je zahvaljujući velikim uspesima u amaterskom i profi izdanju, 12 puta slavio je amaterski i jednom profesionalno.

 

Naredni korak je povratak na domaću i međunarodnu borilačku scenu gde ga očekuju novi mečevi, za koje svakodnevno vežba u svom novootvorenom klubu “Bogdanić”, u kome ujedno ima i ulogu trenera.

“U oktobru i novembru očekuju me nove borbe, kako u Srbiji tako i van granica naše zemlje. Radiću K1 mečeve a pored toga i klasičan boks. Takođe narednog meseca me očekuje i jedan revijalni meč a ime protivnika bi trebalo da saznam uskoro. Svakog dana treniram i spremam se za veliki povratak  u ring.”, kaže Bogdanić.

Svakodnevni treninzi za veliki povratak: KBK “Bogdanic”.

Mnogo je primera u našem i svetskom sportu gde se nakon određene pauze sportisti vrate jači i daleko uspešniji. Verujemo da će tako biti i sa ovim 27-godišnjim Nišlijom.

Puno sreće Nikola!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com